tiistai 30.11.2021 | 00:05
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kokkolan kaupunginteatterin ja Kokkola-lehden järjestämässä kilpailussa arvuuteltiin, keitä löytyy zombie-maskien takaa – Katso videot maskeerauksista!

Maria Store Videot: Anniina Saari
Ke 27.10.2021 klo 10:45 | päivitetty ke 11:03

Kokkolan kaupunginteatterin kampaaja-maskeeraaja Anniina Saari on tehnyt kauhumaskeerauksia pienestä pitäen. Kipinän hän sai katsoessaan kauhuleffoja.

Saari teki kavereidensa kanssa jo ala-asteella omia kauhuleffoja, joissa hän käytti maskeerauksiin esimerkiksi ketsuppia. Myöhemmin Jyväskylään muutettuaan hän oli aktiivisesti mukana harrastaja- ja ammattiteattereissa ja teki maskeerauksia ja kampauksia, esimerkiksi musiikkivideoille tai gore-maskeja elokuviin.

Kauhumaskeerauksissa häntä kiehtoo maskeerattavan kasvojen muokkaaminen täysin eri näköiseksi.

– Tässä ei korosteta ihmisen omia piirteitä. Ajattelen, että ihmisen kasvot on kuin tyhjä paperi, johon voin luoda jotain ihan uutta. Se on haastavaa ja kiehtovaa.

Viime viikon Kokkola-lehteen Saari peitti kolmen tutun kokkolalaisen kasvot zombie-maskeerauksen taakse. Tässä lähtökohdat olivat erilaiset.

– Lähdin siitä, miten voisin korostaa heidän persoonaansa tai tuoda maskeerauksen kautta jotain vihjettä heidän identiteetistään, Saari kertoo.

Barokkikuningatar-maskeerauksen takaa paljastui kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Innanen.

– Sari on vastuullisessa asemassa niin opettajana kuin kaupunginhallituksen puheenjohtajana. Ajattelin, että hän on ultimaattinen ”boss lady”. Sitä halusin tuoda esiin Barokkikuningattaren kautta.

Metsän valtias oli Sauna-Teronakin tunnettu Tero Hannila. Maskeeraus lähti liikkeelle sarvista.

– Tero sanoi itsekin, että hänet on totuttu näkemään sarvilakki päässään ja ilman sitä häntä ei tunnisteta. Ajattelin, että ne lisäämällä voi antaa vihjeen siitä, kuka maskin takana on.

Hannilan kasvoilla on riimuja, jotka kuvastavat rakkautta ja terveyttä.

– Terveydellä viittasin saunan terveysvaikutuksiin.

Pop Art -zombie on Kokkola-lehden päätoimittaja ja kulttuurivaikuttaja Outi Airola.

– Hän on aktiivisesti ajan hermolla olevat kulttuuri-ihminen, moderni, värikäs ja vauhdikas. Toin sitä maskeerauksella esiin.

Kokkolaan takaisin kolmentoista Jyväskylässä vietetyn vuoden jälkeen muuttanut Saari nautti saadessaan kohdata uusia ihmisiä.

– Meillä oli ihania kohtaamisia. Kaikkia kolmea yhdistää Kokkolasta välittäminen.

Oikein zombie-hahmojen identiteetit arvanneiden kesken arvottiin Kokkolan kaupunginteatterin tuotepalkinto. Voittaja on Ulla P. Kaupunginteatteri ottaa yhteyttä voittajaan.

Saaren maskeerauksiin voi käydä tutustumassa hänen Instagram-tilillään _anzkus_.

– Minulla on siellä menossa 31 days of Halloween -haaste. Eli olen pyrkinyt koko tämän kuukauden ajan julkaisemaan siellä uuden Halloween-maskeerauksen. Lokakuu on minulle perinteisesti aikaa, jolloin panostan itseni ja taiteeni kehittämiseen.

”Lähdin siitä, miten voisin korostaa heidän persoonaansa tai tuoda maskeerauksen kautta jotain vihjettä heidän identiteetistään.

#