maanantai 29.11.2021 | 22:27
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Hyvään kuntoon päässyt Tiina Voho nosti kaksoismestariksi MM-lavalla: "Tiesin, että olen hyvässä kunnossa"

Seppo Järvelä
Ke 17.11.2021 klo 13:00

Kokkolan Jymyn Tiina Voho lähti tavoittelemaan kahta mestaruutta kolme viikkoa sitten Liettuan Vilnassa järjestetyissä penkkipunnerruksen MM-kilpailuissa.

– Varusteilla nostettuun kilpailuun piti osallistua kolme nostajaa, mutta lämmittelyssä huomasin olevani ainoa, 40-vuotiaiden 84 kilon sarjassa kilpaillut Voho kertoo.

Muiden jäätyä pois Voho sai nostaa rennosti, mutta tulos piti varmistaa. Hän aloitti kilpailun 90 kilosta, joka nousi hyväksytysti ylös.

– Tiesin, että olen hyvässä kunnossa. Laitatin toiseen nostooni 127,5 kilon raudat, jonka nostin ylös. Paransin samalla omissa nimissäni ollutta Suomen ennätystäni kahdella kilolla, Voho kertoo tyytyväisenä.

Kolmen välipäivän jälkeen Tiina Voho osallistui klassisen nostotavan kilpailuun.

– Olin suunnitellut aloittavani kilpailun 92,5 kilosta, mutta lämmittelyssä päätin muuttaa taktiikkaa ja aloittaa 95 kilosta. Päätin laittaa ruotsalaiselle Mia Ohrnellille luun kurkkuun heti kilpailun alussa.

Tiina Vohoa painavampi Mia Ohrnell oli nostanut ensimmäisellään 92,5 kiloa, mutta ei saanut 97,5 kiloa rautoja ylös. Voho sai painot ylös ja voitti mestaruuden.

Tiina Voho kiittelee onnistumisestaan Kokkolan Jymyn valmentaja Mats Finneä.

– Finnen läsnäolo MM-kilpailuissa oli hirveän tärkeää. Hän uskoo ja luottaa minuun ja tietää tasoni.

Oulussa asuva Voho treenaa kotipaikkakuntansa kuntosalilla, mutta käy säännöllisesti myös Kokkolassa harjoittelemassa.

– Nyt harjoittelen ennen joulua Lempäälässä järjestettäviä SM-kilpailuja kohti. Tarkoitukseni on kilpailla varusteilla avoimessa ja 40-vuotiaiden sarjassa, jos se aikataulun puolesta onnistuu.

Nelikymppisenä voimailulajeista innostunut Tiina Voho treenaa tällä hetkellä kolme neljä kertaa viikossa. Ohjelmaan on tullut myös kehonhuoltoa ja muuta palauttavaa.

– Iän myötä palautumiseen pitää jäädä aikaa. Teen päivät toimistossa istumatyötä ja se vie myös mehut ja osaltaan stressaa, sosiaalialalla työskentelevä Voho kertoo.

Aiemmin Voho kilpaili kaikissa kolmessa voimanoston lajissa.

– Nyt en sellaista suunnittele. Penkki on minun lajini, Voho sanoo.

”Tiesin, että olen hyvässä kunnossa. Laitatin toiseen nostooni 127,5 kilon raudat, jonka nostin ylös. Paransin samalla omissa nimissäni ollutta Suomen ennätystä kahdella kilolla.

#