maanantai 29.11.2021 | 22:28
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kokkolan yrittäjäpalkinnot menivät autokorjaamoon, tanssistudioon, maatalousmyymälään ja järjestelmänkehittäjille – Vuoden nuori yrittäjä Jesse Haapala teki jo pikkupoikana aputöitä isänsä yrityksessä

Outi Airola
Ke 24.11.2021 klo 10:55 | päivitetty ke 12:12

Kokkolan Vuoden nuori yrittäjä 2021 on Jesse Haapala. Hän pyörittää Kokkolan Autohuoltoa, joka on mekaanikkojen määrässä mitattuna Suomen suurimpia. Kaikkinensa autojen kimpussa häärii päivittäin kolmetoista asentajaa, joista Jesse Haapala on itse yksi.

– Me ollaan varmasti sillä tavalla poikkeuksellinen yritys, että meillä ei ole toimistohenkilökuntaa ollenkaan. Asentajat ovat suoraan yhteydessä asiakkaisiin ja minä itse olen asennustyössä mukana, kertoo Haapala.

Jesse Haapalalle Kokkolan Autohuolto on tuttu firma. Nykyinen toimitusjohtaja pyöri jo pikkupoikana isänsä yrityksessä tekemässä kaikenlaisia aputöitä.

– Järjestelin muttereita ja siivosin lattioita. Siitä olen pikku hiljaa siirtynyt vaativampiin tehtäviin ja nyt kuusi vuotta olen toiminut yrittäjänä isän jäätyä eläkkeelle, kertoo Haapala.

Haapala ei ole tullut alalle ammattikoulun kautta, vaan lukion ja Tampereen teknillisen korkeakoulun kautta, diplomi-insinöörin paperit taskussa.

– Kyllä siitä on hyötyä tässä työssä. Opiskelu toi paljon tietoa tekniikasta ja miksei myös taloudesta, pohtii Haapala.

Kokkolan Autohuolto on kasvanut tasaisesti joka vuosi. Tavoitteena on olla asiakkaille parasta palvelua tarjoava yritys, jossa homma toimii ja tietoa on riittävästi. Uusia haasteita tuovat jatkossa sähköautot, joiden opiskeluun yrityksessä on jo panostettu.

– Autojen sähköistyminen on meillä otettu vakavasti. Uskon, että kymmenen vuoden kuluttua suurin osa meille tulevista autoista on jo sähköautoja, arvioi Haapala.

Tähän on valmistauduttu jo vuosia sitten.

– Meillä on ollut sähköauto sijaisautona asiakkaille jo kuusi vuotta. Samalla me ja asiakkaat olemme saanee kokemusta sähköautosta.

Kokkolan Autohuollon ovista tulee sisään 50-60 autoa päivässä, vuodessa autokorjausten määrä huitelee 13500 paikkeilla. Tulevaisuuteen Haapala ei lataa valtavia odotuksia.

– Pyrimme siihen, että olemme edelleen merkittävä toimija alueella ja että asiakkaat ovat tyytyväisiä meihin. Itse aion myös jatkaa asentajana, koska se tuntuu työltä - paperityöt ovat se yrittäjän pakollinen paha, luonnehtii Haapala.

JMT Koskela Oy:n Tapani Koskela, Maija Koskela, Jani Koskela ja Virpi Koskela.
K-P:n Yrittäjät, Matti Koivisto

Muina yrittäjäpalkintoina jaettiin Vuoden yritys 2021, joka on JMT Koskela Oy. Kyseessä on Jani ja Virpi Koskelan omistama Lantmännen Agro, joka on alunperin perustettu Toholammilla. Kokkolaan yritys laajensi vuonna 1995. Toiminta on kasvanut sukupolvenvaihdoksen myötä, nyt toimintaa on myös Lohtajalla, Vetelissä ja Kannuksessa.

Vuoden yksinyrittäjä-palkinnon sai tänä vuonna Nora Kuhlström, joka pyörittää Studio Dancementiä. Yritys on saanut vankan jalansijan Kokkolan tanssimaailmassa muutamassa vuodessa. Yritys lähti liikkeelle omasta harrastuksesta ja muuttui leipätyöksi vuonna 2017. Studio Dancement tarjoaa monipuolista tanssiopetusta lapsille, nuorille ja aikuisille.

Kokkolan kaupunki palkitsi tilaisuudessa myös yhteiskuntavastuullisen yrityksen. Palkinnon sai Raisoft Oy. Yritys on tehnyt Kokkolassa yhteistyötä muun muassa koulutuksen saralla. Palkinnon saa vuosittain yritys,jonka toiminta arvioidaan vastuulliseksi ja joka edistää kotikuntansa kehittymistä yhdessä kaupungin kanssa.

Vuoden Yksinyrittäjä 2021: Nora Kuhlström, Studio Dancement.
K-P:n Yrittäjät, Matti Koivisto

Kokkolan kaupungin Yhteiskuntavastuullinen Yritys 2021, Oy RAIsoft Ltd, tj Robert Åström, Magnus Björkgren
K-P:n Yrittäjät, Matti Koivisto

//24.11. klo 12.12 Muutettu otsikkoa.

”Järjestelin muttereita ja siivosin lattioita. Siitä olen pikku hiljaa siirtynyt vaativampiin tehtäviin.

#