maanantai 29.11.2021 | 21:59
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Pääkirjoitus

Kokkola-lehden pääkirjoitus: Kokkola kohenee vauhdilla

Outi Airola
Ke 24.11.2021 klo 11:00

En tiedä, onko otsikko liioittelua. Tuntuu kuitenkin, että kaupungissa on päällä tekemisen meininki. Poliittiset raja-aidat törmäävät välillä, mutta se on vain hyvä. Kun mennään kahta laitaa pitkin, keskeltä löytyy kyllä ratkaisu, jonka kanssa voidaan elää. Tuoreimpia uudistuksia ovat into kunnostaa nykyinen Snellman-sali Musiikkikeskus Snellmaniksi. Samoilla tulilla kaupunki sijoittaa suurteollisuusportin eli Port Towerin laajennukseen. Suurteollisuusalue houkuttaa toimijoita, jotka tarvitsevat toimisto- ja neuvottelutiloja. Kohta niitä on lisää.

Muistan, kun Port Toweria rakennettiin reilut kymmenen vuotta sitten. Sitä pidettiin osin turhakkeena ja vähintäänkin liian suurena ja mahtipontisena hankkeena, jonka arveltiin kumisevan tyhjyyttään. Nyt on laajennus jo myöhässä, sillä neuvottelutiloja on pitänyt jo valjastaa toimistotiloiksi. Kukaan tuskin väittää, että Snellman-salin kohennus on turhaa? Sen perusparannusta on odoteltu vuosia. Legenda on sekin, miten VesiVeijaria pidettiin aikanaan suuruudenhulluna hankkeena. Ja miten hyvä ja toimiva se on edelleen! Hybridiareena toteutuu joskus, tuskin sekään on silloin enää liian mahtipontinen.

Tietenkään koskaan ei voi tietää, miltä joku päätös näyttää kymmenen vuoden päästä. Myös tyhmiä päätöksiä tehdään. Ei välttämättä tyhmiä, mutta sellaisia jotka aika rusentaa jalkoihinsa. Korona-aika on mullistanut paljon. Nyt pitäisi tietää, palautuuko elämä normaaliksi ja milloin. Luultavaa kuitenkin on, että sekä konserttitoiminta että teollisuus jatkavat kasvuaan. Molemmille on kysyntää – niin tavaroille ja tuotteille kuin elämyksille. Ihminen tarvitsee leipää ja sirkushuveja ja tämä totuus pyörittää maailmaa – Kokkolaakin.

Kaupungin panos Port Towerin laajennukseen ja Musiikkikeskus Snellmaniin on yhteensä 7 miljoonan euron luokkaa. Se taitaa olla vähemmän kuin yhden koulun rakentaminen. Sen vaikutukset talouteen ja hyvinvointiin ovat isot – mitenkään koulujen rakentamista väheksymättä. Investoinnit tässä ajassa, kun talous on lähtenyt reippaalle kasvu-uralle, työttömyys vähenee ja työpaikkoja syntyy Kokkolaan jatkuvasti lisää, ovat perusteltuja. Jos joskus kannattaa investoida, ehkä juuri nyt.

outi.airola@kpk.fi

”Molemmille on kysyntää – niin tavaroille ja tuotteille kuin elämyksille. Ihminen tarvitsee leipää ja sirkushuveja ja tämä totuus pyörittää maailmaa – Kokkolaakin.

#