keskiviikko 17.8.2022 | 09:43
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Sarja korkattiin voitolla – Launtaina kotikentällä kohdataan vieraita Helsingistä

Lasse Gran
Ke 20.4.2022 klo 09:50

Ilonaiheita riitti sarja-avauksessa. Voiton ohella kovasta Mikkelin Palloilijoista, kaunis sää helli ja yleisömäärä oli positiivinen yllätys, noin tuhat katsojaa.

Itse ottelu oli kaksijakoinen. Avausjaksolla KPV oli hämmentävän tehokas ja jo puolen tunnin kohdalla digitaululla komeili 3–0 lukemat.

– Koko 90-minuuttinen ei ollut hyvää tai kaunista, mutta maalit olivat komeita, valmentaja Christian Sund summasi.

Jokainen tiiviimmin KPV:n tekemisiä seurannut on huomioinut harjoitteita ja kuvioita, joilla vastustajan puolustus murretaan. Kaksi ensimmäistä maalia rakennettiin harjoituskentän kuvioilla. Taatusti lämmitti kaksikon Sundin ja Aki Sipilän mieltä.

Kapellimestari Sebastian Mannströmin määrämittainen syöttö tavoitti ennen päätyrajaa järjettömän määrän kärjessä juosseen Miika Kauppilan. Hänen matalaan keskitykseensä ryntäsi japanilaisvahvistus Shun Maeta, 1–0 ajassa 4 minuuttia.

2–0 värkättiin vartin kohdalla. Mannströmin murtava syöttö tavoitti Pietro Kytölaakson, joka kaadettiin. Kokkolalaislähtöinen tuomari Toni Pohjoismäki määräsi pallon pilkulle ja Mannström upotti pallon alanurkkaan.

Kokoonpano:

Lazarev – Beuker, Uusitalo, Chantzopoulos, Ihalainen – Maeta, Mannström, Curinga (69. Pietsalo), Kytölaakso (76. Mäkinen) – Heiermann, Kauppila (89. Järvinen)

Eikä siinä kaikki! MP toheloi maalivahti Otto Huuhtasen johdolla kaukana maalistaan ja Harri Heiermann näytti esimerkkiä pelisilmästään nostamalla korkean kaaripallon tyhjään rysään. 25-vuotias Heiermann teki jo 15-vuotiaana debyytin vuonna 2012 ja lähentelee nuoresta iästään huolimatta kahdensadan ottelun rajapyykkiä. Hatunnoston arvoista.

Ensimmäisen puoliajan otteet kannattaa ottaa mukaan lauantain Gnistanin kohtaamiseen. Toinen kolmevarttinen oli vaikea. Kapteeni Mannström ei siihen suoraa selitystä löytänyt.

– Varmaan näytti siltä, että väsy iski. En kuitenkaan usko, olemme harjoitelleet todella hyvin. Voitto oli kuitenkin pääasia, Sebastian Mannström summasi.

Toinen kotipeli on lauantaina, vastassa ”Kipinä”, jossa myös kokkolalaisväriä. Jimi Hackspik on tosin ollut loukkaantuneena. Helsinkiläisjoukkue on paperilla paha pala purtavana.

– Gnistan sopinee pelaavana ja ei niin fyysisenä joukkueena meille paremmin kuin MP. Tuttuja kavereita, heillä on Vaasassa pelanneet Gatambiye ja Douglas Cae, Sund kertoo 3-2 voiton jälkeen.

Välipalana voi perjantaina suunnata Kippari-halliin seuraamaan KPS:n ja Tornion TP47:n Suomen Cupin ottelua.

KPV:n lupaava Samu Herronen on valittu U15-maajoukkueen turnaukseen Puolaan.

”Koko 90-minuuttinen ei ollut hyvää tai kaunista...

#