keskiviikko 17.8.2022 | 09:34
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

KPV pelaa Järvenpäässä hallissa ja GBK avaa sarjakauden – Myös Kolmonen käynnistyy, kun KPV Akatemia kohtaa Norrvalla FF:n

Lasse Gran
Ke 27.4.2022 klo 11:30

KPV:n avausvoitolle ei tullut lauantaina jatkoa. Valmentaja Christian Sund oli joutunut tekemään yhden muutoksen. Flunssainen Miika Kauppila, joka avauksessa juoksi 14,5 kilometriä, oli sivussa ja se osaltaan muutti prässipeliä.

Tarkoitus oli iskeä vastustajaan kiinni kuin nälkäinen leijonalauma, mutta Gnistan siirsi vaivatta painopisteen KPV:n kenttäpuoliskolle. Kun vieraat pääsivät tuulettamaan kahdesti, jyrkkeni Ylämäki. Turhat virheet kostautuivat, 0–2.

Olisiko pelin kuva ollut toinen, jos Harri Heiermann olisi läpiajossaan onnistunut jo 4. minuutilla ohittamaan maalivahti Jiri Kosken.

KPV:n topparipari Haris Chantzopoulos ja Samuel Uusitalo pimensi vaarallisen Caen, mutta Luquinhasta ja Yoshiaki Kikuchia ei oikealla laidalla saatu kuriin. Myös vaihtopelaajisto oli Gnistanilla selkeästi kokeneempi. Marcello Beuker palkittiin ja maininnan arvoinen suoritus myös Aku Ahokankaalta. Sund ei halunnut osoittaa ketään sormella.

– Yhdessä tätä työtä tehdään. Materiaali on ohut, se on tiedostettu.

Mainittakoon, että viime kaudella KPV:ssa pelannut Justus Lehto on palannut maisemiin tuoden juoksuvoimaa ja vaihtoehtoja kapellimestari Sebastian Mannströmin rinnalle.

KPV matkustaa perjantaina sarjanousija Järvenpään vieraaksi. JäPS saa pelata kotiottelunsa hallissa, ulkokentistä ei todellakaan pääkaupunkiseudulla olisi pulaa. Manageri Kim Huuhka ei purematta nieleskele.

– Palloliitto vaatii mm. valot Veikkausliigassa, joka ei pitäisi olla ongelma. Voihan valoisana aikana pelata. JäPS saa tästä hallissa pelaamisesta ison edun, eikä myöskään nosta Ykkösen imagoa. Vastaava lepsuilua oli viime kaudella, kun Jippo sai kelvottomalla kentällä pelata, Huuhka muistuttaa.

Ensi viikon keskiviikkona KPV palaa huippualustalle. Keskuskentälle Suomen Cupin otteluun juoksee VPS Vihreän vastustajaksi. On tuttuja kasvoja Marttista, Multasta, Pahkasaloa jne.

GBK kohtaa lauantaina OLS:n.

– Huono kenraali tietää hyvää ensi-iltaa, toteaa GBK:n manageri Tom Engberg.

Kenraalissa sunnuntaina GBK hävisi 0–3 NIK:lle. Raitapaidoilta puuttui mm. Lelo LunKoka, Elis Åström, Lasse Känsälä, Petteri Jokihaara ja tuore sopimuspelaaja Joni Lämsä.

– Valitettavasti Jokihaara on viikkoja poissa ja jättää ison loven.

Myös Kolmonen on käynnistymässä. Aki Lyyskin valmentama KPV Akatemia kohtaa tiistaina Keskuskentällä Norrvalla FF:n.

Mainittakoon, että kokkolalaisille tuttu Irakli Sirbiladze on palannut pelikentälle ja pelasi sarja-avauksessa Kolmosen Lehmon Pallossa.

”Yhdessä tätä työtä tehdään. Materiaali on ohut, se on tiedostettu.

#