keskiviikko 25.5.2022 | 21:46
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kokkola City Park Run järjestetään vihdoin kahden peruuntuneen tapahtuman jälkeen – Liikuntatapahtuma siirtyi tälle vuodelle Tapahtumapuistoon

Maria Store
To 5.5.2022 klo 09:00

Kokkola City Park Run järjestetään kahden peruuntuneen vuoden jälkeen jälleen 20. toukokuuta. Tapahtuma järjestetään tänä vuonna Kauppatorin sijaan Tapahtumapuistossa.

– Käytännön järjestelyt olivat torilla haastavat. Ja kun kerran tällainen tapahtumille tarkoitettu puisto on olemassa, niin oli luontevaa siirtyä tänne. Tämä mahdollistaa myös tapahtuman laajentamisen tulevaisuudessa, sanoo Keski-Pohjanmaan Liikunta ry:n aluejohtaja Kalle Lassila.

Lassila kuvailee tapahtumaa liikkujien laidunkauden avaukseksi.

– Ajatus on, että kun lumi sulaa saadaan ihmiset aktivoitua lähtemään liikkeelle. Tällainen tapahtuma voi lisätä motivaatiota lähteä lenkille. Suurin kohderyhmämme on omaksi ilokseen liikkuvat ihmiset.

Ilmoittautuneita tapahtumaan on tällä hetkellä noin tuhat. Lassila odottaa, että lopullinen osallistujamäärä on noin 1500-2000.

– Siirtyviä ilmoittautumisia aiemmilta vuosilta on hyvin. Korona on tehnyt tapahtumille sen, että aikaiset ilmoittautumiset ovat jääneet vähäisemmäksi. Nyt eletään enemmän hetkessä.

Ennakkoilmoittautuminen päättyy viikkoa ennen tapahtumaa. Tapahtumaan voi ilmoittautua mukaan vielä tapahtumapäivänä. Valittavana ovat 5 ja 10 kilometrin matkat sekä puolimaraton.

Lähtöportti sijaitsee Suntinraitilla. Osallistujat juoksevat Suntin vartta pitkin kohti Urheilutaloa, ylittävät sillan ja matkaavat Suntin toista puolta kohti Meripuistoa. Reitti kulkee venevajojen ohi Morsiussaareen, kunnes käännytään takaisin.

– Reitti on aika lailla sama kun aiempinakin vuosina. Kaupungilla juokseminen jää vähälle, ja siksi tapahtuman nimi onkin nyt Kokkola City Park Run, koska iso osa matkasta juostaan puistomaisissa ympäristöissä.

Tapahtuman toteuttamiseen tarvitaan yli 200 ihmisen talkootyöpanos ja seurojen talkooryhmiä on mukana noin kymmenestä eri seurasta.

”Suurin kohderyhmämme on omaksi ilokseen liikkuvat ihmiset.

#