keskiviikko 25.5.2022 | 22:36
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Perjantaina ja lauantaina jännitetään miten käy kokkolalaisille elokuvien, musiikin ja tv-sarjojen tekijöille Jussi-, Emma- ja Venla-gaaloissa

Pe 6.5.2022 klo 11:25 | päivitetty pe 11:29

Juho Kuosmasen ohjaama ja Emilia Haukan sekä kokkolalaislähtöisen Jussi Rantamäen (elokuvayhtiö Aamu) tuottama Hytti nro 6 Hytti nro 6 sai kaksitoista Jussi-ehdokkuutta eli se on ehdolla lähes kaikissa sarjoissa.

Elokuva on ehdolla muun muassa parhaan elokuvan, ohjaajan ja käsikirjoituksen palkintoihin. Myös päänäyttelijät saivat ehdokkuuden.

Elokuvayhtiö Aamu on ehdolla parhaan elokuvan sarjassa myös elokuvalla Fucking with Nobody.

Kokkolalainen Heikki Kossi on yhdessä Sami Kiiskin kanssa ehdolla parhaan äänisuunnittelun palkinnon saajaksi elokuvasta Sokea mies, joka ei halunnut nähdä Titanicia.

Jussi-gaalaa voi seurata MTV3:lta perjantai-iltana 6.5.

Anu Komsi ja pianisti Pia Värrin levy on ehdolla Emma-gaalassa klassisen musiikin kategoriassa.
Maarit Kytöharju

Arppa eli kokkolalaislähtöinen Arppa Airola, Ville-Veikko Airaniemi, Antti Ahoniemi sekä haapavetislähtöinen Okko Saastamoinen.
Andre Pozusis

Vuoden 2021 Emma-palkintoehdokkaiden joukossa on runsaasti kokkolalaisväriä.

Sopraano Anu Komsin ja pianisti Pia Värrin levy Sumun läpi on ehdolla Vuoden klassisen musiikin kategoriassa.

Komsi ja Värri ovat esiintyneet yhdessä Euroopassa ja Japanissa ja he ovat kantaesittäneet kymmeniä heille kirjoitettuja lauluja, eritoten Kaija Saariahon Leino Laulut ja uusimpana Saarikoski Laulut, jotka löytyvät nyt Sumun läpi -albumilta.

Arppa on ehdolla Kriitikoiden valinta-, Vuoden rock- ja Vuoden tulokas -kategorioissa.

Arppa (kokkolalaislähtöinen Arppa Airola, Ville-Veikko Airaniemi, Antti Ahoniemi sekä haapavetislähtöinen Okko Saastamoinen) julkaisi Kinovalon alla -albumin syyskuussa.

Vuoden metalli -kategoriassa on ehdolla Korpiklaani-yhtyeen levy Jylhä, jossa soittaa kokkolalainen viulisti Tuomas Rounakari.

Korpiklaani yhdistää musiikissaan folkia ja metallia. Korpiklaanin stream-määrä yksinomaan Spotifyssä on liki 100 miljoonaa kuuntelukertaa.

Emma-gaalaa voi seurata Neloselta perjantai-iltana 6.5.

Venla-gaalassa ehdolla on kokkolalaislähtöinen näyttelijä Anna Airola työstään Aikuiset-sarjan toisella kaudella. Aikuiset on ehdolla parhaaksi komediasarjaksi.

Venla-gaalaa voi seurata MTV3:lta lauantai-iltana 7.5.

#