keskiviikko 25.5.2022 | 21:56
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Nuolipurolaiset toivovat turvallista koulutietä – Valtuustoaloite sai taakseen 18 valtuutettua

Outi Airola
Ke 11.5.2022 klo 09:30

Nuolipuron lasten koulutie on ollut puheenaiheena jo vuoden verran. Osa lapsista käy koulua Ykspihlajan uudessa koulussa, jonne kulkureitti ei ole turvallinen. Lapset ylittävät vilkkaasti liikennöidyn Rantatien, jossa nopeus on 80 km/h. Alikulku löytyisi Koivuhaan risteyksen kohdalta, mutta se pidentäisi koulumatkaa reilusti.

Koivuhaan vanhempainraati on esittänyt ehdotuksensa asian korjaamiseksi yhdessä perussuomalaisten valtuustoryhmän kanssa. Heidän ehdotuksensa on alikulku Rantatien alta, ylikulkusilta tai ajonopeuden laskeminen. Kaupunginhallitus käsitteli asiaa huhtikuun lopussa. Siellä todettiin, että nuolipurolaisten määrä Ykspihlajan koulussa tulee kasvamaan lähivuosina. Todettiin myös, että ”strateginen aluerakenneyleiskaava hyväksyttiin valtuustossa 7.3.2022.” Sinne kirjattiin myös seuraavaa: ”Jos uusi tielinjaus VT 8 - Pohjoisväylä -välillä otetaan käyttöön, lisääntyy rekkaliikenne Ykspihlajan koulun ohi. Kun tielinjauksen suunnitteleminen tulee ajankohtaiseksi, on viimeistään tuolloin aloitettava Ykspihlajan koululaisten koulutien turvallisuuden parantamisen suunnittelu tarvittaessa yhteistyössä ELY-keskuksen kanssa. Tuolloin on otettava huomioon Öjasta Ykspihlajaan bussilla tulevien koululaisten sekä Nuolipurosta kävellen tulevien lasten turvallinen Pohjoisväylän ylitys.”

Kaupungin mukaan alikulku olisi paras vaihtoehto. Nopeusrajoituksen laskemisesta on tehty jo päätös ja merkit vaihdetään tänä kesänä.

#