keskiviikko 25.5.2022 | 21:37
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Öjan yössä vaelletaan taas – Tulevana lauantaina järjestettävä tapahtuma vie osallistujan rantakallioille ja syvälle metsässä kulkevalle saaristopolulle

Maria Store
Ke 11.5.2022 klo 11:00

Viidettä kertaa järjestettävä Öjan yövaellus vie taas osallistujat vaeltamaan rantakallioilla ja syvällä metsässä kulkevalle saaristopolulle.

– Parasta tapahtumassa on valoisa keväinen yö, luonto ja yhteisöllisyys. Ja se, että tämä on jotain tavallisesta poikkeavaa. En usko, että kovin moni muuten laittaisi vaelluskengät jalkaansa lauantai-iltana kello kahdeksan, toteaa Linda Boberg-Santala naureskellen.

Tulevana lauantaina vaelluskengät jalkaansa laittaa ainakin kolmesataa osallistujaa.

– Ilmoittautuminen räjähti viime viikolla ja yhtenä päivänä tuli jopa 50 ilmoittautumista.

Matkaan lähtöä on myöhäistetty tunnilla, jotta myös lyhyemmän matkan vaeltavat pääsevät kokemaan hämärtyvän yön tunnelman.

– Keväisessä, hämärtyvässä yössä on jotain erityistä.

Viime vuonna tapahtuma siirtyi keväältä syksylle koronatilanteen vuoksi. Silloin vaellettiin koko matka pimeässä yössä, tulien valaisemalla polulla.

– Moni arvosti tulien luomaa tunnelmaa, joten tuomme niitä nyt myös polun varrelle, jos tilanne vain sen sallii.

Osallistujia Boberg-Santala suosittelee ottamaan mukaan otsalampun.

– Jos on pilvistä, on lisävalolle todella tarvetta.

Ilmoittautumisia otetaan vastaan 12.5. asti. Myöhemminkin voi vielä kysellä peruutuspaikkoja. Matkaksi voi valita 12 tai 22 kilometriä.

– Jos vaeltaessa muuttaa mieltänsä ja haluaakin vaeltaa pidemmän tai lyhyemmän matkan, niin voi vain ilmoittaa asiasta talkoolaiselle.

Tapahtuman järjestää yhdeksän öjalaista yhdistystä. Talkootöitä tapahtuman eteen tekee itse tapahtuman aikana seitsemisenkymmentä vapaaehtoista.

– Ja valmisteluissa on lisää väkeä mukana.

Yövaelluksessa vapaaehtoiset päivystävät reitin varrella ja varmistavat, että jokainen numerolapulla varustettu vaeltaja käy jokaisella tarkastuspisteellä.

– Vaellukselle on siis turvallista lähteä. Jos tulee keskeytys, haemme osallistujan maastosta pois.

Talkoolaiset ovat käyneet valmistelemassa saaristopolkua tulevan lauantaina koitosta varten. Polku on osittain täysin kuiva, osittain märkä ja osittain lumen peitossa.

– Kaikkia märkiä paikkoja ei pääse kiertämään, joten kunnon vaelluskengät on hyvä olla jalassa. Lenkkareilla ei pärjää.

#