keskiviikko 25.5.2022 | 23:46
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Kirin kausi alkaa kotiotteluilla: "Tämä vuosi on pesäpallon 100-vuotisjuhlavuosi, on melkein velvollisuus käydä katsomassa ainakin yksi peli"

ROY FRILUND
Ke 11.5.2022 klo 13:30

Kokkolan Kirin nais- ja miesjoukkueet pelaavat maakuntasarjassa kaudella 2022.

Molempien kausi alkaa kotiyleisön edessä Santahaassa. Naisten sarja-avaus on tänään keskiviikkona ja Kirin vieraaksi saapuu Vetelin Urheilijat. Sunnuntaina ohjelmassa on miesten avaus, Kiri-Oulainen.

Naisten kausi on vasta toinen ja kesällä 2021 haettiin kokemusta.

– Monelle pelaajalle viime kausi oli vasta ensimmäinen maakuntasarjassa. Nyt ollaan vuoden kokeneempia, pelaajana, joukkueenjohtajana sekä myös Kirin tuomarivastaavana toimiva Minna Huopana toteaa.

Sarjassa pelaa yhdeksän joukkuetta ja Kiri tavoittelee paikkaa ylempään loppusarjaan.

– Pari uutta pelaajaa on saatu. Muutamat pahat loukkaantumiset sotkivat edelliskautta, mutta kaikki ovat jälleen mukana, Huopana sanoo.

Miesjoukkueelta löytyy kokemusta. Lähes kaikilla on vähintään 2-divisioonan kokemusta, osa on pelannut peräti SM-sarjaa tai 1-divisioonaa.

Kaudella 2020 miesten sijoitus oli toinen ja viime kesänä Kiri oli koko sarjan paras.

– Sarjanousua meille tarjottiin, mutta se olisi taloudellisesti ollut paljon raskaampaa kuin maakuntasarjassa pelaaminen. Ainakin vielä tällä kerralla nousua ei otettu vastaan, Ville-Veikko Vinkka toteaa.

Kokkolan Kiri

Kokkolan Kirin naiset 2022: Henna Anttiroiko, Minna Huopana (myös joukkueenjohtaja), Tiina Isokoski (myös joukkueenjohtaja), Anniina Tanskanen, Hanna Pekkarinen, Hannele Jaaksi, Heidi Niemi, Jasmina Järvenoja, Riina Kiiskilä, Noora Kupila, Katariina Muilu, Veera Pollari, Jenni Suni, Emma Ahola, Roosa Lempiälä, Satu Honkaluoma, Mia Seikkula, Nanna Nyholm, Anna Juusela, Milla Hannila. Valmennus: Joonas Kauppinen, Tomi Vertanen, Ville-Veikko Vinkka.

Kokkolan Kirin miehet 2022: Ville-Veikko Vinkka, Joonas Kauppinen, Tomi Vertanen, Tomas Pannula, Teppo Ylikulju, Pirkka-Pekka Ylisuutari, Jari Rintala, Jani Kangasharju, Riku Keski-Sämpi, Antti Pakkala, Mika Hietala, Hannes Torppa, Petri Kauppinen, Antti Hyvönen, Petri Isokoski. Valmennus: Petri Koljonen.

Vinkka pelaa miesten joukkueessa ja valmentaa naisten joukkuetta, yhdessä Joonas Kauppisen ja Tomi Vertasen kanssa.

Nousu sarjaporrasta ylemmäksi olisi myös vaatinut olosuhteiden parantamista. Santahakaan olisi tarvittu sähköinen tulostaulu, kentälle kunnon rajat sekä kotipesän kunnostus.

– Viime kaudesta on menetetty muutama pelaaja, mutta myös muutama uusi on saatu. Sarjassa lähdetään pelaamaan voitosta, Vinkka toteaa.

Uusina joukkueina sarjassa ovat Halsua ja Oulainen, joista siis viimeksi mainittu sunnuntaina Kokkolassa pelaa. Miesten joukkuetta valmentaa Petri Koljonen.

Talviharjoittelun suhteen Kokkolassa harjoittelumahdollisuudet ovat huonot. Nyt Kirin joukkueet ovat harjoitelleet Urheilutalolla, naiset kaksi ja miehet kerran viikossa.

– Olemme esittäneet kaupungille toiveen, että Kipparihalliin kattoon asennettaisiin verkot, niin hallissa voisi myös pesäpalloa harjoitella, Huopana toteaa.

Santahaan pelialusta on hidas ja antaa Kirille jopa hieman kotikenttäetua. Tosin sitten vieraskentillä pallo liikkuu aivan eri tahtiin.

Santahakaan toivotaan runsaasti yleisöä.

– Peleissä Antti Hyvönen toimii kuuluttajana ja pitää yleisön tilanteen tasalla, varsinkin mikäli laji on outo, Vinkka toteaa.

– Tämä vuosi on pesäpallon 100-vuotisjuhlavuosi. On melkein velvollisuus käydä katsomassa ainakin yksi peli.

”Tämä vuosi on pesäpallon 100-vuotisjuhlavuosi. On melkein velvollisuus käydä ainakin yksi peli katsomassa”

#