keskiviikko 17.8.2022 | 10:32
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Kahdentoista kilpailun kesä – Lasten kilpailuja järjestetään läpi kesän neljällä urheilukentällä

Seppo Järvelä
Ke 25.5.2022 klo 18:00

Kirkonmäen kentällä ensi viikon tiistaina juostava sadan metrin kilpailu avaa Kokkolan yleisurheilun ratakauden. Kokkolan Veikkojen järjestämä kilpailu on Keski-Pohjanmaan juoksucupin toinen osakilpailu, jossa nuorimmat pinkovat 40 ja 60 metrin matkoja. Juoksucupin kolmas osakilpailu järjestetään samalla kentällä heinäkuun lopulla. Silloin kilpaillaan 800 ja 1000 metrin matkoilla.

Arvokilpailuja ei Kokkolassa viime viikonlopun SM-ultrajuoksun jälkeen tänä kesänä ole. Merkittävä tapahtuma on Keski-Pohjanmaan lasten viestihuipentuma, joka järjestetään Kälviällä juhannuksen jälkeen.

Kälviällä on myös kahdet aluekilpailut, joista ensimmäiset järjestetään jo reilun kahden viikon kuluttua. Toiset kilpailut on 20. elokuuta.

Gamlakarleby IF järjestää kesän aikana kolmet piirikilpailut, joista ensimmäiset on 7. kesäkuuta. Myös Chydeniuksen kymppi palaa ohjelmaan.

Kokkolan Työväen Urheilijoilla on perinteiset piirikilpailut elokuun loppupuolella.

Kesän yleisurheilu-kilpailut Kokkolassa

31.5. Keski-Pohjanmaan juoksucup, KV

7.6. Piirikilpailut, GIF

12.6. Kälviä games, KT

28.6. K-P:n piirin viestihuipentuma, KT

20.7. Chydeniuksen kymppi, GIF

25.7. Keski-Pohjanmaan juoksucup, KV

2.8. Piirikilpailut, GIF

20.8. Kälviän kisat, KT

23.8. Piirikilpailut, KTU

27.8. Venetsialaismaraton, KV

13.9. Piirikilpailut, GIF

17.9. Ullavan iltavalojuoksu, UK

Syksyn ohjelmaan palaa myös perinteinen venetsialaismaraton. Kausi huipentuu Ullavan iltavalojuoksuun.

Lasten seurakilpailussa on hyvä tarjonta. Lohtajalla järjestetään lasten seurakisoja kesäkuun alusta maanantai-iltaisin ja Kälviällä tiistaisin. Ullavan kentällä kilpaillaan keskiviikkona.

GIF järjestää lasten Citymarket-seurakilpailuja perjantai-iltaisin kesäkuun alusta lähtien. KV:n ohjelmasta löytyy ainoastaan lasten hippokisat.

Keski-Pohjanmaalla valtakunnallisesti merkittävin tapahtuma on Kaustisen moukarikarnevaalit, jotka järjestetään kesä-heinäkuun vaihteessa.

Merkittäviä tapahtumia ovat myös seuracupin kilpailut ja piirihuipentumat. Keski-Pohjanmaan lasten piirihuipentuma järjestetään 30.-31. heinäkuuta Kalajoella. Österbottenin piirin huipentuma on samana viikonloppuna Närpiössä.

K-P:n seuracupin osakilpailut järjestetään 21. kesäkuuta Kalajoella ja 9. elokuuta Vetelissä. ÖID:n piirin seuracup on 21. kesäkuuta Alavetelissä. IF Åsarna järjestää piirikilpailut 13. heinäkuuta. Lasten seurakilpailuja on ohjelmassa läpi kesän.

”Merkittävä tapahtuma on Keski-Pohjanmaan lasten viestihuipentuma, joka järjestetään Kälviällä juhannuksen jälkeen.

#