sunnuntai 4.12.2022 | 11:23
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Pääkirjoitus

Kokkola-lehden pääkirjoitus: Saaristomatkailuun tulisi panostaa

Maria Store
Ke 6.7.2022 klo 11:00

Merimaisemista Kokkolassa saa nauttia monissa komeissa maisemissa aina Öjasta Ohtakarille saakka. Meripuisto on jo nyt hieno merellinen ja helposti keskustastakin saavutettava kohde kaupungissa. Halkokarin rannan kehitys tuo meren entistä lähemmäksi.

Mutta onnellinen on se, joka pääsee säännöllisesti nauttimaan Kokkolan saaristosta merellä. Kokkola on historiallinen merikaupunki, mutta kauniista saaristosta pääsee harvemmin nauttimaan, jos ei omista omaa venettä.

Jennyn matkassa toki pääsee Tankariin, mutta saaristomme tarjoaa useita muita mielenkiintoisia kohteita, jotka jäävät valtaosalta näkemättä ja kokematta.

Kohteeksi voisi valita vaikka Södra Trutklippanin linjaloistoineen, historiaa huokuvan Krunnin tai Poroluodon autiotupineen ja saunoineen.

Kokkolan Matkailun johtaja Teea Pietilä toteaa tähän lehteen tehdyssä jutussa, että saariston saavutettavuutta pitäisi parantaa. Tällä hetkellä venekyytiä tarjoaa vain muutama toimija, joten tilaa olisi muillekin yrittäjille.

Ideoita voi napata muista merenrantakaupungeista. Niissä on käytössä sovelluksia ja palveluita, joiden avulla turisti tai miksei paikallinenkin voi vuokrata itselleen veneen ja jopa kuskin.

Raahessa järjestetään Island hopping -retkiä, joilla tutustutaan muutamaan saareen ja rantaudutaan osaan, joissa nautitaan retkieväitä.

Monelle riittäisi varmasti tunnin parin ajelukin saaristossa, rantakallioita ja huvila-alueita ihmetellen.

Saaristomatkailussa on Kokkolassa potentiaalia. Sitä täytyy kuitenkin muistaa kehittää kestävästi ja saariston herkkää luontoa suojellen.

maria.store@hillagroup.fi

”Kohteeksi voisi valita vaikka Södra Trutklippanin linjaloistoineen, historiaa huokuvan Krunnin tai Poroluodon autiotupineen ja saunoineen.

#