keskiviikko 17.8.2022 | 09:56
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Katusähly tekee paluun – Tällä kertaa pelataan tapahtumapuistossa

ROY FRILUND
Ke 6.7.2022 klo 15:00

Kolmen vuoden tauon jälkeen Kokkolassa saadaan taas nauttia katusählystä.

Nibacos järjestää katusählytapahtuman tulevana lauantaina ja ensimmäistä kertaa tapahtumapuistossa.

– Täällä on asfalttialusta, alue on suuri ja kaikkiaan hyvät mahdollisuudet järjestää tapahtuma, kertovat seuratyöntekijä Mirja Anttiroiko ja varapuheenjohtaja Jukka-Pekka Pajunpää.

Pelikenttiä on neljä ja kaikille joukkueille on luvassa vähintään kolme ottelua. Maanantaihin mennessä ilmoittautuneita oli yhteensä 35 joukkuetta.

Tapahtumassa luvassa on paljon muutakin kuin sählyä. Paikalla ovat poliisi, ambulanssi ja paloauto esittelemässä toimintaansa, nämä lähinnä puolenpäivän jälkeen.

Luvassa on myös burgeripaja, kahvio ja myös koko kaupungin suurin terassi.

– Tästä on myös pyritty luomaan perhetapahtuma, Anttiroiko kertoo.

Myös katsomopaikkoja löytyy.

Katusählyä pelataan kolmella kenttäpelaajalla ja ilman maalivahteja. Sarjoja on useita: miehet, naiset, sekasarja, firmasarja, tytöt ja pojat alle 14 vuotta, tytöt ja pojat alle 16 vuotta.

Kokkolan tapahtuma on yksi osaturnaus koko maata kattavasta Tupla+katusähly-kiertueesta. Joka osaturnauksen voittajajoukkue (ei tytöt ja pojat alle 14 vuotta) selviytyy valtakunnalliseen SM-lopputurnaukseen.

Peliaika kaikissa otteluissa on 1 x 12 minuuttia.

Lauantaina tarjolla on mainittujen sarjojen lisäksi myös näytösottelut, sarja, johon osallistuvat Tiikereiden, KPV:n, Hermeksen ja Nibacoksen edustusjoukkueet. Joukkueet pelaavat yksinkertaisen sarjan.

Salibandykokemuksen myötä Nibacos lähtenee tähän sarjaan suosikkina.

– Tässä, kuten muissakin lajeissa, kaikki kuitenkin on mahdollista, Pajunpää toteaa.

Petri Kuikka selostaa kaikki näytösottelut.

Katusählytapahtuma tapahtumapuistossa alkaa aamukymmeneltä ja myöhemmin iltapäivällä ohjelmassa ovat eri sarjojen loppuottelut.

Järjestelyistä pääosin vastaavat Nibacoksen edustusjoukkueet, naiset ja miehet. Paikalla on myös liiton edustaja Minja Kolkka.

#