keskiviikko 17.8.2022 | 09:51
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Kaikkien aikojen toiseksi suurin turnaus – Kokkola Cupiin osallistuu 385 joukkuetta viidestä eri maasta

ROY FRILUND
Ke 20.7.2022 klo 10:30

41. Kokkola Cup potkaistaan käyntiin huomenna torstaina. Luvassa on noin 1200 peliä 29 eri kentällä.

Turnaukseen osallistuu 385 joukkuetta, yhteensä viidestä eri maasta. Turnaus on suuruudeltaan kaikkien aikojen toiseksi suurin. Ennätys löytyy vuodelta 2017, jolloin osallistuvia joukkueita oli 402.

– Poikajoukkueita on 252 ja tyttöjoukkueita 105. Erityisryhmien sarjaan osallistuu kuusi joukkuetta ja Mini Kokkola Cup-tapahtumaan 22 joukkuetta, turnausvastaava Stefan Thylin kertoo.

Kotimaisten lisäksi joukkueita osallistuu Englannista, Liettuasta, Latviasta sekä Eestistä. Ulkomaalaisjoukkueita on yhteensä 53.

Myös Brasiliasta tulossa oli yksi joukkue, mutta he peruivat viime hetkellä.

– Vanhemmat eivät uskaltaneet päästää lapsiaan tänne. Heillä oli pelkona sodan leviäminen, Thylin toteaa.

Tänä vuonna otteluita ei pelata niin sanotuilla Pellaksen kentillä. Kentät ovat huonossa kunnossa ja niistä järjestäjät ovat parina edelliskertana saaneet huonoa palautetta.

– Siihen reagoitiin. Pellas ei ole käytössä. Tilalle saatiin kaksi kenttää Kruunupyystä. Siellä käytävistä otteluista vastaa HBK, otteluvastaava Thomas Brännbacka kertoo.

– Kentät ovat hyvässä kunnossa. Tänäkin vuonna mitalipelejä pelataan Santahaassa, mutta myös muutama keskusurheilukentällä.

Torstai-illan avajaistapahtuma poikkeaa edellisvuosista. GBK järjestää, yhteistyössä Halpa-Hallin ja Chydenian kanssa, avajaiset kävelykadun purjeella. Tarjolla ohjelmaa on jo alkaen kello 16. Perinteinen avajaismarssi on ohjelmassa illalla.

– Joukkueet marssivat urheilutalolta, Rantakadun kautta purjeelle, viestintävastaava Minna Wentus kertoo.

Vielä järjestäjät eivät paljasta, kuka suorittaa virallisen avauksen. Illan päätteeksi luvassa on vielä karkkitykki, joten kävelykadulla riittänee säpinää.

Parin vuoden tauon jälkeen luvassa on myös disco, joka järjestetään perjantaina. Disco-ilta on jaettu kahteen osaan, ensin 12-vuotiaat ja sitä nuoremmat, jonka jälkeen vuorossa ovat vanhemmat juniorit.

Minna Wentus kertoo, että turnauksen valmistelut aloitettiin jo viime elokuussa.

Talkoissa on päivittäin arviolta noin 350 henkilöä.

– Tänä vuonna talkoovuorot täyttyivät nopeasti. Eikä asiaa huonommaksi tee, kun seuralla on junioripelaajien suhteen nousua noin 100, mikä tarkoittaa paljon lisää vanhempia, Brännbacka toteaa.

”Tänä vuonna talkoovuorot täyttyivät nopeasti.

#