keskiviikko 17.8.2022 | 10:11
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

KPV:n harjoituksiin on liittynyt maalivahtikaksikko ja ennestään tuttu kasvo Takanori Yokochi: "Päätös tehdään lähipäivinä"

Lasse Gran
Ke 20.7.2022 klo 11:00 | päivitetty ke 11:24

Jalkapallon siirtoikkuna aukesi viime keskiviikkona ja monet joukkueet tekevät inventaarion loppukautta varten.

KPV:n harjoituksiin on tällä viikolla liittynyt maalivahtikaksikko Ruslan Yeafanov Ukrainasta ja Ville Seppä, joka on pelannut mm. Jarossa kaudella 2019 ja viimeksi lahden takana Uumajan Team TG:ssä. Molemmat ovat 26-vuotiaita.

– Päätös tehdään lähipäivinä, toteaa puheenjohtaja Henri Myntti.

Tiistaiaamun harjoituksiin ilmestyi tuttu kasvo Takanori Yokochi. Japanilaiskärki teki maaliskuussa 2021 sopimuksen, mutta teloi parin viikon jälkeen nilkkansa. Yokochi leikattiin ensin Suomessa ja myöhemmin Japanissa. Peliäkään KPV:n paidassa ei ole, mutta oman kertoman mukaan on kunnossa kuten myös hänen paperinsa. Shun Maeta sen sijaan odottaa edelleen työlupansa leimausta.

Jaettu neljäs sija 15. kierroksen jälkeen on enemmän kuin harva osasi odottaa. Kuudes sija 22. kierroksen jälkeen tietäisi paikkaa yläloppusarjaan. Viime kaudella kuudenteen sijaan vaadittiin 30 pistettä. Kaudet ei kuitenkaan ole veljiä keskenään ja siipirikkoiselta KPV:ltä vaaditaan ns. verta, hikeä ja kyyneliä.

Seitsemästä jäljellä olevasta ottelusta kolme voittoa takaisi paikan yläloppusarjassa.

– Peli kerralla mennään. Rinki on ohut ja runko on tiukasti pelannut tammikuusta saakka. Toivottavasti pysytään terveenä ja saadaan lisää leveyttä. Pelaamisemme on mennyt koko ajan eteenpäin, kapteeni Sebastian Mannström toteaa.

Christian Sundin miehistö otti lauantaina niukan 2–1 voiton Piffenistä. Ottelu oli kaksijakoinen, KPV hallitsi tapansa mukaan avausjaksoa ja menetti toisella otetta. KPV kohtaa maanantaina SJK Akatemian, joka toukokuussa haki helpot pisteet Kokkolasta. Maanantaina on revanssin paikka Seinäjoella.

Etenkin kotijoukkueen keskusakseli Haris Chantzopoulos, Mannström ja kaksi maalia viimeistellyt Miika Kauppila oli rautainen kolmikko. Taitava KPV:n kapteeni ”Sebu” laittoi itsensä pelottomasti likoon ja on esimerkkinä nuoremmille.

Jobinpostiakin tuli lauantaina. Kärkeen takaisin siirretty Kauppila viimeisteli lauantaina molemmat kotijoukkueen maalit 2–1 voitossa Piffenistä ja nilkutti puoliajalla vaihtoon. Kauppilalle maali oli neljäs yhtä monessa ottelussa. Kauppila kävi maanantaina magneettikuvauksissa.

Yleisö on löytänyt Keskuskentälle. Voidaan jopa puhua pienestä buumista. Tuhannen katsojan raja on kirkkaasti rikottu kahdessa viimeisessä kotiottelussa.

Kakkosen sarjapaikasta taisteleva GBK pelasi kelpo ottelun Herculeksen vieraana Oulussa, mutta joutui taipumaan 0–2 lukemin. Teemu Mäki oli jälleen puolustuksen tukipilari. Paras maalitilanne avautui Zucalle, mutta nolla ei rikkoontunut. Pietarsaaren suunnalta kuului kummia, kun sunnuntaina kymmenkunta vuotta GBK pelaajana sekä edustus- että juniorivalmentajana toiminut 39-vuotias Chris Corcoran juoksi vaihdosta kentälle JBK:n paidassa. GBK pelaa keskiviikkona FC Vaajakosken vieraana.

Kolmosen KPV Akatemia palaa tositoimiin torstaina Sundomin vieraana. Vielä tiistaina valmentaja Aki Lyyskille oli suuri arvoitus mistä löytää mies tolppien väliin.

”Toivottavasti pysytään terveenä ja saadaan lisää leveyttä.

#