keskiviikko 17.8.2022 | 11:28
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

KPV:lla isot panokset viikonloppuna: "Melkeinpä pakkovoiton maku jos mielitään yläloppusarjaan"

Lasse Gran
Ke 27.7.2022 klo 10:00

Maanantai-illan tasapeli SJK Akatemian vieraana maistui pikemminkin kahdelta menetetyltä kuin yhdeltä voitetulta pisteeltä.

Uutta matoa laitetaan koukkuun jo lauantaina ja paikka ylemmässä loppusarjassa on omissa käsissä.

Pitkämatkalainen PEPO juoksee lauantaina Keskuskentälle kotijoukkueen vastustajaksi.

– Erikoistilanteet ovat Irfan Sadikin ja Roope Huhtalan johdolla PEPOn vaarallisimmat aseet. Melkeinpä pakkovoiton maku jos mielitään yläloppusarjaan. 31 pistettä riittää sinne, valmentaja Christian Sund puntaroi.

KPV:n poissaolijoiden lista oli maanantai-iltana jälleen pitkä ja valmentajakaksikko Sund ja Sipilä tekivät pienen muutoksen pelisabluunaan. Kyle Curinga siirtyi Sebastian Mannströmin rinnalle keskialueelle ja se toimi.

”Sebu” sai enemmän työmaata hyökkäysalueelle, josta näyttönä upea osuma. Tarkka laukaus rankkarialueen takaa upposi yläkulmaan. Kapteeni Mannström teki jälleen kahden edestä töitä.

Toiselle jaksolle kentälle juoksi Patrick Byskata, joka toi hyvän lisän peliin ja KPV:n voittomaalikin roikkui ilmassa. Mm. Sampo Rintala pääsi viime minuutilla lähietäisyydeltä puskemaan, mutta 1-1 jäi loppulukemiksi.

– Hallitsimme jälleen kaksikolmasosaa kentästä, mutta maalinteko ontui ja jälleen yksi helppo omiin, vahvoja otteita topparin tontilla osoittanut Haris Chantzopoulos kertasi tapahtumia.

KPV saattaa lauantaiksi saada sairastuvalta takaisin lisäleveyttä. Sergey Lazarev saa Ville Sepästä kirittäjän maalin suulle.

– Joonas on ollut sairaana ja Miika Kauppila on toipumassa nilkkavaivasta. Ehkäpä liian moni ei vain ole 90. minuutin kunnossa, mutta pelasimme jälleen pitkiä toveja hyvin, Sund suitsuttaa.

Keskiviikkona näytille pitäisi tulla kärkipelaaja, joka viimeksi on pelannut Ukrainan kakkostasolla. Myös azerbaidzanilaislaituri on tyrkyllä. Japanilaisen Shun Maetan työlupa-asiat eivät sen sijaan ole edistyneet, päinvastoin, ja pelit lienevät tältä kaudelta paketissa.

GBK paranteli komealla 4–1 voitolla FC Vaajakoskesta huomattavasti asemiaan. Brasilialaiskärki Zuca muisti heti alussa syötellä pohjustaen nopeat Petteri Jokihaaran ja Joni Lämsän maaleilla kahden maalin karkumatkalle. Vartin kohdalla ja 71. minuutilla Zuca itse oli asialla. Zucan maalimäärä on jo yhdeksän. Takalinjoilla topparipari Teemu Mäki ja Oskar Ylimäki laidoillaan Ville Luokkala ja Lasse Känsälä pelasivat hyvän ottelun.

– Meillä on edessä erittäin tärkeä ottelu sunnuntai-iltana OTP:n isäntinä sunnuntaina, kertoi viimeksi kymppipaikalla pelannut Aaro Hedman.

Mainittakoon, että JBK saattaa menettää kolme pistettä, sillä Jaron edustusjoukkueesta Adam Vidjeskog pelasi vailla pelioikeutta. JBK:n taholta on annettu ymmärtää, että Palloliitosta on puhelinkeskustelussa annettu lupa pelata.

Kolmosessa KPV Akatemia haki Wegye Wegyen viime hetken 2–2 maalilla tasapelipisteen. Akatemian maalia vartioi Eemi Vuorinen. Torstaina on vuorossa Norrvalla Vöyrillä.

”Melkeinpä pakkovoiton maku jos mielitään yläloppusarjaan.

#