keskiviikko 17.8.2022 | 09:37
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Chydeniassa käynnistyy maanantaina reppukeräys: "Etenkin soisi, että kaikki reppua tarvitsevat ekaluokkalaiset sellaisen saisivat"

Maria Store
Ke 27.7.2022 klo 19:00

Kauppakeskus Chydenian näyteikkunaan kerätään elokuun ensimmäisen viikon aikana koulureppuja.

Repun voi lahjoittaa kuka tahansa ja tavoitteena on, että näyteikkunan takaseinä on täynnä viikon lopulla.

Keräys toteutetaan yhteistyössä Hope ry:n kanssa, joka toimittaa reput niitä tarvitseville koululaisille.

– He jakavat reput heti alkuviikosta, ennen koulujen alkua, kertoo kauppakeskus Chydenian yhteisöpäällikkö Jessica Riksman.

– Viime vuonna meillä oli reppuseinässä tilaa 58:lle repulle ja saimme 63. Oli ihana nähdä, miten reppuihin oli myös laitettu täytettä, hän kertoo.

Hope ry:ltä onkin toivottu, että reppuihin sujautettaisiin koulutarvikkeita, kuten kyniä, pyyhekumeja, viivoittimia ja penaaleja.

Reppu voi olla millainen tahansa. Viime vuonna keräykseen tuotiin erilaisilla sarjakuvahahmoilla varustettuja reppuja, mutta myös ”neutraalimpia”, kaiken ikäisille sopivia reppuja.

– Uuden repun voi tarvita myös yläkoululainen, mutta etenkin soisi, että kaikki reppua tarvitsevat ekaluokkalaiset sellaisen saisivat. Koulun aloittaminen on iso ja uusi elämänvaihe pienelle lapselle.

Reppulahjoituksen voi toimittaa minkä tahansa kauppakeskuksen myymälän kassalle. Sieltä ne kerätään päivän päätteeksi ja laitetaan esille näyteikkunaan.

– Toivomme näyteikkunan kannustavan muitakin tekemään lahjoituksen.

Reppukeräys toteutetaan myös OP Keski-Pohjanmaan konttoreissa Kalajoella, Kokkolassa ja Ylivieskassa. Konttoreille voi 29. heinäkuuta saakka toimittaa lahjoitettavaksi repun tai penaalin.

”Toivomme näyteikkunan kannustavan muitakin tekemään lahjoituksen.

#