keskiviikko 17.8.2022 | 11:06
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Sini Sulkakosken kolumni: ”Kokkolassa ei tapahdu mitään”

Sini Sulkakoski
To 28.7.2022 klo 00:10

Kyseinen virke elää keskusteluissa tiukassa, eikä se sitä paitsi pidä edes paikkaansa!

Tässä näin äkkiseltään listattuna mieleeni tulleita muutamia tapahtumia Kokkolan kesästä: Mustakari Memories, Viinijuhlat, Kokkola Cup, Venetsia Drifting, Hard Rock Night, Kahakka olutfestivaalit, Saha Rapfest, Puolustusvoimien kesäkiertue, Raskasta Pihlajaa, Guardia Nuevan kesäkonsertti, KLAG#24, Ykspihlajan Kulttuuriviikot, Nibacoksen katusählytapahtuma, BV-Rock ja Sea Jazz. Ulkopuolelle jäi vielä monen monta alueellamme järjestettävää kulttuuri- ja urheilutapahtumaa. Tarjontaa siis on.

Usein vieraiden paikkakuntien tapahtumia kartoittaessani törmään ongelmaan, että ne eivät ole listattuna samaan paikkaan. On vaikea etsiä tapahtumia hakusanoilla kun ei tiedä, mitä edes hakisi.

Herääkin kysymys, mikä olisi sellainen helposti ”käden ulottuvilla” oleva tapahtumien ilmoittelualusta, missä halutun paikkakunnan tapahtumien tiedot löytäisi?

Keskusteluissa puheenaiheeksi nousee toisinaan, että Kokkola tarvitsisi paikan, mikä järjestäisi ja toisi valtakunnallisia artisteja tänne säännöllisesti varsinkin talviaikaan. Paikan lisäksi tarvittaisiin vain ne lipun ostajat, jotta tapahtumia olisi mahdollista järjestää.

Itse koin toistaiseksi unohtumattomimman keikkakokemuksen Kokkolan yössä vuonna 2010 The Rock Pubissa, missä esiintyi metalli- ja videopelimusiikkia yhdistelevä Machinae Supremacy. MaSu:n esiintyminen Kokkolassa oli oman tuttavapiirini suurinpiirtein vuoden isoin uutinen. Sitä jaksettiin ihmetellä, kuinka varsinkin tuolloin suurta suosiota nauttiva bändi oli saatu Kokkolaan esiintymään. Muistan kun tapahtuman ympärillä kulki juoru, että liput on ostettava ennakkoon, koska niitä tuskin tulisi enää ovelta saamaan. Ja todenteolla The Rock Pub natisi keikkayönä liitoksistaan. Edelleen uskomatonta on, että uusia kokkolalaisia tuttavuuksia solmiessa tämä kyseinen keikka nousee aina puheissa esiin toteamuksen kera, että paikalla oltiin. Tästä kaikesta on jo 12 vuotta aikaa, ja edelleen sitä muistellaan lämmöllä.

Jos Kokkolasta ei itselleen mieluisaa nähtävää tai katseltavaa löydy, niin ei kai sille mitään sitten voi. Mutta jos löytyy, niin kannustaisin toimimaan niin kuin kovassa nosteessa oleva Portion Boys laulussaan laulaa: ”Support your local, vaikka olisikin kallista, kyläbaarissa” koska tapahtumien kaikista tärkein voimavara on asiakkaat.

Tosiasia on, että kyllä Kokkolassa tapahtuu. Lienee kai sitten ihmisestä kiinni, kuinka sitä omakohtaisesti hyödyntää.

sini.sulkakoski@hillagroup.fi

”Muistan kun tapahtuman ympärillä kulki juoru, että liput on ostettava ennakkoon, koska niitä tuskin tulisi enää ovelta saamaan.

#