lauantai 10.12.2022 | 08:16
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Pääkirjoitus

Kokkola-lehden pääkirjoitus: Nyt hyvät ideat kehiin!

Maria Store
Ke 3.8.2022 klo 11:00

Ydinkeskustan elävöittäminen on puheenaihe, joka tuntuu nostavan päätään tasaisin väliajoin. Ja hyvä niin. Ydinkeskusta ei ole kuollut ja kuopattu, niin kuin moni itsepäisesti väittää, mutta se ei tarkoita sitä, etteikö sitä voisi silti kehittää.

Kaupunkilaiset saavat nyt ideoida villisti ja vapaasti, kun hankkeen tiimoilta kerätään mielipiteitä keskustan kehittämiseksi.

Tähän lehteen haastateltu kaupunkikeskustan kehityshankkeen projektipäällikkö toteaa tapahtumien olevan tärkeässä roolissa. Joulunavaus sekä Kaupan ja kulttuurin yö ovat osoittautuneet menestyksekkäiksi tapahtumiksi, joten lisää sellaista!

Ydinkeskusta pysyy elinvoimaisena, kun me kaupunkilaiset käytämme sen palveluita. Ei auta, että sosiaalisessa mediassa haukutaan kaupunkia kuolleeksi, jos itse kantaa euronsa verkkokauppojen kassoille.

Viime aikoina paljon haukkuja osakseen ovat saaneet käynnissä olevat katuremontit. Eiväthän ne kaupungin kaunistuksia ole, mutta onneksi ne ovat vain väliaikaisia. Rantakadun remontti Tehtaankadun ja Pitkänsillankadun välillä muutama vuosi sitten toi keskustaan kunnon kasvojenkohotuksen. Samaa on luvassa Pitkänsillankadulla kunhan vain maltamme odottaa.

Ydinkeskustassamme on paljon hyvää. Pienellä alueella on kahviloita, ravintoloita, kauppakeskus, ruokakauppa sekä kivijalkaliikkeitä. Parkkipaikkojakin riittää, ei aina oven edestä, mutta kuitenkin. Tyhjien liiketilojen soisi saavan toimijoita, mutta ei keskusta autioitunut ole.

Kauppakeskuksen edessä oleva mäki on rauhoitettu kävelijöiden käyttöön, mikä on hyvä päätös. Alueesta on tullut mukava istuskelupaikka. Mäen kukkaistutukset ja Kaija Kontulaisen upeat veistokset ovat varmasti keskustan mieleenpainuvimpia osia.

Mutta miten keskustasta voisi tehdä vielä mieleenpainuvamman? Voisiko kaupungin historiaa tuoda esiin tervan tuoksulla? Tervatut pikkukioskit voisivat olla hauska elementti. Entä miten merikaupunkia toisi esille keskustassa? Vesielementillä? Pienoismajakalla?

maria.store@hillagroup.fi

”Ydinkeskusta pysyy elinvoimaisena, kun me kaupunkilaiset käytämme sen palveluita.

#