keskiviikko 17.8.2022 | 10:23
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Ensi keskiviikkona tarinoidaan Kälviän hautausmaalla

Ke 3.8.2022 klo 09:10

Lestijokiseudun sukututkijat on järjestänyt joka kesä opastettuja hautausmaakierroksia toiminta-alueensa eri hautausmailla. Niissä on kerrottu tarinoita niin merkkihenkilöistä kuin tavallistenkin ihmisten elämästä ja kohtaloista eri oppaiden kertomana. Niin tarinoita kuin tarinoiden kertojia on riittänyt hyvin. Kierrokset ovat olleet avoimia kaikille kiinnostuneille.

Keskiviikkoiltana 10. elokuuta on vuorossa Kälviän hautausmaa, jossa myös muiden kuin kälviäläisten kannalta kiinnostavimpia tarinoita kertovat reilun tunnin ajan kotiseutuaktiivit Jukka Hilli ja Erkki Nissi.

Kierroksen päätyttyä keskustelua aiheesta voi jatkaa Kälviän seurakunnan lähetystyön hyväksi tarjoamien pullakahvien merkeissä.

Lestijokiseudun sukututkijat ry on perustettu vuonna 2005 Kannuksessa. Yhdistyksellä on jäseniä ympäri Suomen. Sen toiminta-alue käsittää historiallisen Lohtajan ja Kälviän alueet, eli tämän päivän seitsemän osin entistä keskipohjalaispitäjää: Himanka, Kannus, Kälviä, Lestijärvi, Lohtaja, Toholampi ja Ullava.

Yhdistyksen toimintamuotoja ovat olleet opastetut hautausmaa- ja kyläkierrokset, sukututkimusaiheiset luennot ja keskustelutilaisuudet, sekä vierailut kiinnostaviin kohteisiin ja tilaisuuksiin. Viime vuonna yhdistyksen kotisivut uusittiin. Yhdistykseen ja sen toimintaan voi käydä tutustumassa osoitteessa lestijokiseudunsukututkijat.com.

Tarinatuokiot lähipitäjien hautausmailla ovat olleet kesäisin suosittuja. Hautausmailla ja kirkkopihoissa on runsaasti muistomerkkejä, joista henkilöiden historiaan perehtyneet oppaat ovat kertoneet mielenkiintoisia tarinoita yleisölle opastetuilla hautausmaakierroksilla. Näihin tapahtumiin on osallistunut vuosittain yhteensä useita satoja kuulijoita jo yli kymmenen vuoden ajan.

#