lauantai 10.12.2022 | 07:18
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

KPV kohtaa Jaron sunnutain derbyssä: "Keskikentän herruudesta tulee kova kamppailu"

Lasse Gran
Ke 3.8.2022 klo 10:30

On kauden toisen derbyn aika. Monikaan ei olisi uskonut Vihreän olevan taulukossa Jaron edellä tässä vaiheessa kautta.

Taustat huomioiden kausi on sujunut loistavasti. Lauantaina kentällä hyökkäävässä roolissa juoksi viisi omaa kasvattia, jotka vielä viime kaudella pelasivat pääosin Kolmosta. Kymmenen oman seudun poikaa pelasi!

Valmentajakaksikon Christian Sundin ja Aki Sipilän tehovalmennus on nostanut jokaisen pelaajan tason tappiin ja samalla Joukkueeksi isolla J:llä. Voi jopa väittää kokeneiden Sebastian Mannströmin ja Haris Chantzopouloksen pelaavan parasta kauttaan KPV:n paidassa.

Viidestä jäljellä olevasta ottelusta on vielä raavittava pisteitä. Kaksi voittoa riittää takuuvarmasti ylempään loppusarjaan, ehkä vähemmänkin. Ns. ilmaisia lounaita ei tässä sarjassa ole ja useimmat vastustajat ovat hankkineet vahvistuksia. Sen todisti PEPO lauantaina.

– PEPO on pallollisena parempi kuin mitä ilman palloa. Otetaan tila pois, Sund totesi.

Tuo taktiikka vaati juoksemista kieli vyön alla – kannatti!

– Nautin esityksestämme, mutta viime hetken löysäily harmitti, Sund huomautti.

2–1 voitossa Chantzopoulos osui pilkulta ja Santeri Mäkinen laukoi voittomaalin Mannströmin esityöstä. Mäkiselle maali maistui!

– Armeijan jälkeen en vielä ole täydessä iskussa. Olisiko tämä kolmas kausi edustusjoukkueessa ja nyt on kiva pelata, kun pyrimme vahvaan pallolliseen peliin, toteaa Mäkinen.

Jaro on vuorossa sunnuntaina. Kesäkuussa Kokkolassa Sampo Rintala laukoi voittomaalin ajassa 90+4. Patrick Byskata tuntee molemmat osapuolet kuin omat taskunsa.

– Pallollisesti on oltu Jaroa parempia, mutta Jaro on ollut tehokkaampi maalipaikoissa. Keskikentän herruudesta tulee kova kamppailu. Adam (Vidjeskog) on ollut viime aikoina hyvä. Vahvasti pakin tontilla hyökänneen Sotelon poissaolo (siirtyi Veikkausliigaan) muuttaa kuitenkin heidän pelistrategiansa, pelaako nyt neljän puolustuslinjan sijaan kolmella? Joukkueena olemme yhtenäisempiä, vahvistaa Byskata.

Uusista vahvistuksista ennen siirtoikkunan umpeutumista on huhuiltu. Molemmilla joukkueilla on haku päällä, mutta vain Jaro on luvannut pari uutta kasvoa testiin. KPV saanee Kyle Curingan ja Miika Kauppilan pelikuntoon, mutta Harri Heiermann on pelikiellossa.

GBK lähti vahvassa myötätuulessa ottamaan revanssia OTP:stä. Alla oli komea vierasvoitto, sunnuntaina Kokkolassa raitapaita oli täysin hampaaton. Oululaiset veivät ottelua mielin määrin ja korjasi 2-0 voiton.

Ottelu oli paljolti kahden hyvän maalivahdin näytöstä, kotijoukkueen Lelo LunKoka ja vieraiden PS Kemistä siirtynyt Mikhail Ponomarenko, 23-vuotias venäläismaalivahti ei kauaa Kakkosessa vanhene. Vain laitapuolustajana pelannut Ville Luokkala oli kenttäpelaajista omalla tasollaan.

GBK vierailee sunnuntaina Kajaanin Hakan vieraana. Elintärkeä ottelu molemmille ja erityinen Mäen veljeksille. Kolmikosta Teemu ja Topi pelaavat GBK:ssa ja Tatu kajaanilaisten riveissä. Vain voitto kelpaa!

”Pallollisesti on oltu Jaroa parempia, mutta Jaro on ollut tehokkaampi maalipaikoissa.

#