sunnuntai 2.10.2022 | 18:09
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Ikääntyvien yliopiston syyslukukausi käynnistyy – Katja Annala ja Riitta Annala toteavat, että luennolle lähtö ei harmita ikinä

Maria Store
Ke 14.9.2022 klo 20:00

Ikääntyvien yliopiston syyslukukausi käynnistyy ensi viikolla.

– Koskaan ei harmita, että tuli lähdettyä luennolle, toteavat ikääntyvien yliopiston aktiiviset kävijät Katja Annala ja Riitta Annala.

Keski-Pohjanmaan kesäyliopiston järjestämä ikääntyvien yliopisto tarjoaa lukukausittain sarjan asiantuntijaluentoja. Teemat vaihtelevat tieteestä, kulttuuriin ja itsensä kehittämiseen. Aiheena voi olla niin kirkkomaalaukset kuin lampaiden hoito.

– Joskus katson luennon otsikkoa ja ajattelen, että tämä ei kiinnosta lainkaan. Ja sitten luento osoittautuukin hurjan kiinnostavaksi! toteaa Riitta Annala.

Annala nauttii siitä, että saa luennoilla ja muiden alojen asiantuntijoiden myötä mahdollisuuden katsoa maailmaa uudelta kantilta.

Käly Katja Annala toteaa, että jokaiselta luennolta lähdetään uutta oppia matkassa.

– Aina siellä saa jonkun ahaa-elämyksen, hän toteaa.

Katja Annala on käynyt ikääntyvien yliopiston luennoilla noin kymmenen vuoden ajan.

– Jo työelämässä ollessani harmittelin, kun en päässyt työkiireiltä mukaan päiväluennoille, kertoo Katja Annala.

Nelisen vuotta sitten hän houkutteli mukaan myös kälynsä luennoille.

– Eläkkeellä elämänpiiri on pieni, mutta tämän toiminnan myötä pääsee kotoa pois. Tämä on myös minulle dementian ehkäisyä.

Kaksikko kiittelee, että luentojen jälkeen käydään myös antoisaa keskustelua ja muiden osallistujien kommentit avaavat uusia näkökulmia.

Ikääntyvien yliopistoon ei ole nimestä huolimatta ikävaatimuksia, ei myöskään pohjakouluvaatimuksia. Syyslukukausi käynnistyy 21. syyskuuta, jolloin paikallishistorian harrastaja Erkki Parviainen luennoi otsikolla Taistelu uskonvapaudesta – Erikssonin veljesten kohtalo.

Ikääntyvien yliopistoon voi ilmoittautua Keski-Pohjanmaan kesäyliopistoon. Luennot ovat maksullisia.

#