sunnuntai 2.10.2022 | 18:19
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

GBK varmisti käytännössä Kakkosen sarjapaikkansa – KPV lähtee voittamaan Kotkaan: "Ei luovuteta. Lähdetään voittamaan loput kolme ottelua"

Lasse Gran
Ke 21.9.2022 klo 10:40

Viikonloppuna ei jalkapallon valtakunnan sarjoja edustustasolla pelata Kokkolassa. KPV Ykkösen kärkikahinoissa ja GBK Kakkosessa toki pelaavat, mutta vieraskentällä. Ainoa viikonlopun ottelu valtakunnan tasolla on B-poikien Ykkösen ottelu lauantaina Kraftia vastaan.

Ennen kahta viimeistä kierrosta KPV on kiinni toisessa kevään SM-paikassa. KPV on hävinnyt kaksi ensimmäistä koitosta ylemmässä jatkosarjassa ja on pudonnut taulukon 6. sijalle. Kolmesta jäljellä olevasta ottelusta KTP Kotkassa perjantaina, TPS Turussa ja JÄPS kotikentällä. Yksi voitto ei riitä jatkopeleihin.

– Ei luovuteta. Lähdetään voittamaan loput kolme ottelua, totesi Miika Kauppila marssiessaan pukukoppia kohti kärsityn kirvelevän 1–2 tappion jälkeen.

Ottelun jälkeen puhutti päätuomarin epäjohdonmukaiset vihellykset, joista KPV kärsi silmiinpistävästi.

Kotijoukkue 1–0 johtomaali oli komea.

– Pelasin seinäsyötön Sebun kanssa ja oli helppo työ tehdä maali, kertoi kauden neljännen osumansa viimeistellyt oma kasvatti Santeri Mäkinen.

PäävalmentajaChristian Sundilla olisi riittänyt harmiteltavaa, mm. Sebastian Mannströmin loukkaantuminen. Mannströmin polvivamma päätti hänen kautensa.

– Jos jotain positiivista haetaan, on se Johannes Moilasen debyytti Ykkösessä, Sund kommentoi.

B-juniori-ikäinen Johannes seuraa isänsä Tapanin sekä setiensä Pasin ja Tuomaksen jalanjälkiä KPV:n edustusjoukkueessa.

Kotkaan perjantaina KPV saa pelikiellosta vapautuvan erittäin tärkeän lenkin Kyle Curingan. Marcello Beuker ei sen sijaan vielä ole käytettävissä. Ishmael Yartey ei tiistaina harjoitellut.

GBK pelaa erittäin vahvaa syksyä ja varmisti käytännössä Kakkosen sarjapaikkansa 3–2 voitollaan OLS:n vieraana. Neljässä tappiottomassa ottelussa on syntynyt komeat yhdeksän maalia. Oulussa verkkoa venyttivät Petteri Jokihaara sekä veljekset Topi ja Teemu Mäki.

Tänään keskiviikkona pelataan mielenkiintoinen Kolmosen kamppailu Kipparihallissa, kun KPV Akatemia saa vastaansa Korsnäsin. Vieraiden kolmikko Gomes Venancio Brasiliasta sekä ukrainalaiset Andrii Barladym ja Serhii Chebotarov ovat viimeistelleet yhteensä 60 maalia ja maalisyöttöjä 34. Tehokolmikko!

”Ei luovuteta. Lähdetään voittamaan loput kolme ottelua.

#