sunnuntai 4.12.2022 | 17:07
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Tiikerit matkustaa ensin KyKy-Betsetin vieraaksi ja kohtaa sitten TUTO-Volleyn kotikentällä

ROY FRILUND
Ke 23.11.2022 klo 14:30

Valmentaja Olli Kuoksa on pitkään ollut yksi lentopallokenttien väriläiskä. Reilusti yli 10 vuotta Oulun Ettaa valmentanut Kuoksa valmentaa nykyisin turkulaista TUTO-Volleyta, joka saapuu lauantaina Kokkolan Tiikereiden vieraaksi.

– Värikäs ja kiinnostava persoona. Olli sytyttää niin pelaajat kuin myös yleisön, Tiikereiden valmentaja Mikko Keskisipilä toteaa.

Turkulaisten alkukausi on mennyt hieman kangerrellen, mutta juna on kääntymässä. Viikonloppuna TUTO kukisti kovan Akaa-Volleyn 3-2.

– Hakkuri Matias Tihumäki on kuntoutunut. Uskon, että TUTO tuolta vielä nousee. Joukkueessa on valtavasti potentiaalia. TUTO on hyvä ja vaarallinen joukkue. Odotettavissa on hyvätasoinen ottelu, Keskisipilä toteaa.

Akaa-voitossa Tihumäki teki 20 pistettä. Turkulaisten riveissä on kaksi viime kauden Tiikeriä, libero Ville Sihvonen ja keskitorjuja Roope Keskinen. Molempien alkukausi on sujunut hyvin.

Ennen lauantain kotiottelua pelaa Tiikerit vierasottelun, nimittäin tänään keskiviikkona Kyyjärvellä, jossa vastassa sarjanousija KyKy-Betset. Syksyn avauskierroksella KyKy vieraili Kokkolassa ja kukisti Tiikerit suoraan kolmessa erässä.

Tuolloin Tiikerit olivat erissä pitkään niskan päällä, mutta KyKy nousi voittoon.

– Kyllä siitä pelistä jäi hampaankoloon. Revanssimielessä lähdetään ja halutaan maksaa kalavelat, Keskisipilä toteaa.

Kuten TUTO:ssa, myös KyKy:n joukkueessa on entisiä Tiikereitä, peräti kolme. Hakkuri Oskari Keskinen ja passari Tatu Venetjoki pelasivat Tiikereissä vielä viime kaudella ja keskitorjuja Tommi Siirilä joitakin vuosia sitten.

Ilmassa on paikallispelin tuntua, kun joukkueita erottaa vain noin 130 kilometriä. Paikalle on lähdössä myös joukko tiikerifaneja.

– En usko, että tähän otteluun kovin paljon ylimääräistä latausta tarvitaan. Riittää kun palautetaan mieleen syksyn avausottelu. Nyt halutaan näyttää parasta.

Kun Tiikerit pelasi edellisen kerran sarjaottelun Kyyjärvellä, silloin sarjataso oli ykkössarja. Nyt siis Tiikereillä ensimmäinen liigavierailu Kyyjärvelle.

– Sali on pieni ja tunnelma hyvä. Matala se on ja luo toki omat haasteet, Mikko Keskisipilä toteaa.

Sunnuntaina Tiikerit kukisti Vantaa Ducksin 3-1. Maanantaina osa pelaajista veti fysiikkatreenit, tiistaina joukkue harjoitteli normaalisti.

”Värikäs ja kiinnostava persoona. Olli sytyttää niin pelaajat kuin myös yleisön.

#