sunnuntai 4.12.2022 | 16:36
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Hermes kyykytti sarjakärkeä – Perjantaina vastassa nousukuntoinen Jokipojat

Lasse Gran
Ke 23.11.2022 klo 13:30

Kärkihyökkääjien poissaolo pakotti valmentaja Tuukka Poikosen kokeiluun. Jonas Peterek vierellään Eppu Karuvaara ja Oskari Kalanniska leipoi kolme ylivoimamaalia ja neljännen tyhjään rysään, kun aneeminen sarjakärki nöyrtyi tiistai-iltana lukemin 4–2.

MM-hopeamitalisti ja joukkueen kultakypärä Tommi Huhtala kellotti jääaikaa yli erän verran, mutta vaelsi varjojen mailla. Nostetaan kotijoukkueen tshekkikortti Peterekin framille. Vastuu alkoi jo hetkisen vähentyä, kun kutsu kärkiketjuihin kävi. Peterek kiitti ja laukoi kaksi komeaa lämärimaalia.

Poikonen odottelee jo tulevaa kotiottelua perjantaina.

– Annettiin tänään täydet 60 minuuttia ja pelattiin hyvällä energialla. Perjantaina mitataan paremmin kuin mitä Joensuussa, Poikonen sanoi viitaten perjantai-illan 1–6 tappioon, jossa vain junnuikäinen Juuso Nykänen osui.

Ennen sairastumistaan Nykänen ehti kolmella maalillaan varmistaa Hermeksen paikan U20 Mestiksessä. Nuorten Mestis pelataan 8 joukkueen kolminkertaisena sarjana.

Hermes luisteli tiistaina isona kysymysmerkkinä. Yli puolen tusinaa enemmän tai vähemmän vahvaa korttia puuttui kokoonpanosta. Maalivahtiosastolla elämänsä parasta kauttaan pelanneelle Kristian Tammiselle ja Kärppä-laina Niklas Kokolle haettiin kuumeisesti korvaajaa. Hyökkääjäkaksikko Aleksi Antti-Roiko ja Ville Heikkala oli saanut komennuksen Kärppä-nuttuun ja kun lisätään luottopuolustaja Eemeli Ylitalon loukkaantuminen torstaina Imatralla, tuli urheilujohtaja Patrik Friisille kiire.

Lukon 19-vuotiaalla maalivahti Juuso Helomaalla oli käytännössä kokemusta vain junioripeleistä. Kertaalleen lupaava nuori mies oli päässyt luukkuvahtina haistelemaan liigajäätä.

Toinen uusi kasvo matkusti pikakomennuksella Vaasasta Kokkolaan. Puolustaja Juuso Vesala oli viikonloppuna tehnyt Sportin kanssa kahden vuoden sopimuksen ja siirtyi ainakin joulutauolle saakka kasvamaan korkoa. TUS:n, Järviseudun Pallokerhon ja Hermeksen kautta Vaasaan päätynyt Vesala teki lokakuussa liigadebyytin.

Viime kaudella U18-pikkuleijonissa esiintynyt Vesala kellotti yli 14 minuuttia. Hermeksen U20 Mestisjoukkueesta debyytin teki 18-vuotias puolustaja Jose Seppälä peliaikaa vajaa 12 minuuttia.

Raskaimman kuorman veti Aapo Ahola lähes 25 minuuttia. Eppu Karuvaaran johtama ketju laidoillaan Oskari Kalajanniska ja Peterek oli jäätävän hyvä kolmikko.

Hermes jatkaa voiton myötä taulukon viidentenä ja kohtaa perjantai-iltana nousukuntoisen Jokipojat. Hermes lupaa perjantai-illan huumaa!

”Annettiin tänään täydet 60 minuuttia ja pelattiin hyvällä energialla.

#