sunnuntai 4.12.2022 | 18:17
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Joulutunnelmaa saa tehtyä kierrätetyllä tavarallakin: "Saamme lahjoituksena hyväkuntoisia joulukoristeita ympäri vuoden"

Maria Store
To 24.11.2022 klo 11:00

Joulun voi tehdä kotiin kierrätetyllä tavaralla. Sen todistaa Kokkolan SPR kirppiksen uuden pop up -joulumyymälän tarjonta.

Pieni liiketila Chydenian alakerroksessa on täynnä jos jonkinmoista joulukoristetta. Hyllymetrit täyttyvät niin joulupukki-, enkeli- ja lumiukkokoristeista kuin kyntteliköistä, kuusenkoristeista ja olkipukeista.

– Täällä on lyhtyjä, tekstiilejä ja jouluvaloja, ihan kaikkea, luettelee kirppiksellä työskentelevä Satu Isoaho.

– Saamme lahjoituksena hyväkuntoisia joulukoristeita ympäri vuoden. Meillä on myynnissä koristeita eri aikakausilta ja uuttakin tavaraa, joka on vain käynyt kääntymässä jonkun kotona, kertoo työnopastaja Johanna Viitasaari.

Hän sanoo, että on tärkeää että myytävä tavara on hyväkuntoista, puhdasta ja käyttökelpoista.

– Ja tänne olemme poimineet kaikki parhaat jutut. Eikä tässä ole kaikki. Täydennämme hyllyjä sitä mukaa, kun tavaraa menee kaupaksi. Varastosta löytyy lisää tavaraa, Isoaho ja Viitasaari kertovat.

Hyllyltä löytyy joukko koriste-enkeleitä.
Maria Store

Myymälässä pääpaino on joulukoristeissa, mutta myynnissä on muutakin, kuten esimerkiksi joululevyjä, jouluelokuvia ja kirjoja.

– Meillä on rekillinen juhlavaatteita, bling blingiä, jotka sopivat esimerkiksi pikkujouluihin. Löytyy vintage- ja merkkivaatteita, kertoo Viitasaari.

Myymälän rekeistä löytyy myös muita vintagevaatteita sekä esimerkiksi viime vuosina suosituksi muodostuneita joulupuseroita.

Vitriinistä löytyy vintagelasia, joka sopii Viitasaaren mukaan hyvin kierrätetyksi joululahjaksi. Kirppikseltä lahjaksi voi löytää myös vaikkapa astioita, pehmoleluja ja villasukkia.

– Itse tykkään kaikesta vanhasta ja uniikista sekä käsintehdystä. Kirppikseltä voi löytää persoonallisia lahjoja pikkurahalla.

Viitasaari on sisustaja ammatiltaan ja hänen kädenjälkeään on joulumyymälässä sen visuaalisen ilmeen lisäksi esimerkiksi näyttävät koristekuuset. Yksi on tehty kirppiksen korien pohjille löytyneistä manseteista ja toinen kukka-asetelmista usein löytyvistä koristetikuista. Pohjana hän on käyttänyt styroksista kartiota.

– Teen paljon vanhojen tavaroiden ja huonekalujen tuunausta. On ilo nähdä kuinka vanhat käyttökelvottomat esineet saavat uuden elämän ja löytävät uusiin koteihin ihmisten iloksi.

Kuusi on tehty vanhoista manseteista.
Maria Store

Myymälä on sisustettu huonekaluilla, jotka on maalattu jouluisilla väreillä.

– Myymme huonekalut ja isot kuuset myymälän viimeisellä aukioloviikolla, vinkkaa Viitasaari.

Myymälä on auki aatonaattoon saakka.

– Meillä on ollut kauan haaveissa päästä avaamaan myymälä keskustaan. Nyt löytyi kivan kokoinen liiketila vielä paraatipaikalta. Laitoimme myymälän pystyyn nopealla aikataululla. Saimme avaimet viime keskiviikkona.

– Koko henkilökunta on tehnyt kovasti töitä tämän eteen ja olemme tyytyväisiä lopputulokseen, kiittelee Viitasaari.

”Meillä on rekillinen juhlavaatteita, bling blingiä, jotka sopivat esimerkiksi pikkujouluihin.

#