tiistai 31.1.2023 | 11:45
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Osuuskauppa KPO paljasti festarikesän 2023 esiintyjäkaartin: Viimeistä kesää esiintyvä Popeda nähdään Mustakarilla Kokkolassa, Sun Pampasissa lavalle nousee muun muassa Erika Vikman

Päivi Savela, Maria Store
Ti 29.11.2022 klo 08:53 | päivitetty ke 07:47

KOKKOLA/YLIVIESKA

Joulu on vielä edessä, mutta Osuuskauppa KPO:n festivaalijärjestäjillä on jo kovasti ensi kesä mielessä. Osuuskauppa KPO julkaisi tiistaina ensimmäisiä tietoja tulevan kesän kolmesta festivaalista.

– Tuleva festivaalikesä on hieman haasteellinen, sillä tosi moni iso nimi viettää sapattivuotta tai on muiden projektien parissa, mutta olemme saaneet silti hyvän kattauksen kasaan, sanoo KPO:n Original Sokos Hotel Kaarlen hotellinjohtaja Jaki Silvennoinen.

– Warner Music Live on hovitoimittajamme tänä vuonna esiintyjien suhteen ja se on helpottanut duunia meidän suunnalla, hän kiittelee.

Kesän aloittaa Sun Pampas -kaupunkifestivaali Ylivieskassa, jonka järjestämisestä KPO vastaa nyt toista kertaa. Tekijöinä on heidän lisäkseen paikallisia yrityksiä ja urheiluseuroja.

– Kaupunki on myös vahvasti mukana tekemässä tapahtumaa Ylivieskan ja ympäröivän alueen kesän aloitustapahtumaksi, kertoo Silvennoinen.

Sun Pampas järjestetään 16.-17. kesäkuuta ja esiintyjinä ovat BESS, Erika Vikman, Portion Boys, Ramses II, Suvi Teräsniska ja Vesterinen yhtyeineen.

– Perjantain ohjelma on ehkä vähän nuoremmille suunnattu kuin lauantai, toteaa Silvennoinen.

Muutama artistikiinnitys julkaistaan vielä myöhemmin. Tapahtuma järjestetään Ylivieskan jäähallissa ja sen ympäristössä.

– Esiintyjät ovat jäähallissa ja ruokaa sekä juomaa on tarjolla ulkopuolella. Se on toiminut hyvin, sanoo promoottori Timo Tiilikka.

Tapahtumaan odotetaan noin 4-5 000 kävijää.

Mustakari Memories on yksi kolmesta Osuuskauppa KPO:n järjestämistä tapahtumista. Kuva vuodelta 2020.
Jukka Lehojärvi

Mustakari Memories järjestetään 22. kertaa 30.6.-1.7.

– Aina on pohdintaa siitä, voisiko tapahtuman järjestää muualla, että mahtuisi enemmän väkeä. Mutta on Mustakari sen verran uniikki paikka, että emme halua vaihtaa sitä.

Saareen mahtuu 4 000 kävijää per päivä.

– Yksi aikakausi tulee päätökseen, kun Popeda on viimeistä kesää liikenteessä ennen syksyn stadionjäähyväisiä, kertoo Silvennoinen.

Saaressa esiintyvät myös BEHM, Erika Vikman, Olli Halonen, Pete Parkkonen, Ressu Redford, Neljä Ruusua, Sir Elwoodin Hiljaiset värit ja Vesterinen yhtyeineen.

Osuuskauppa KPO:n väen katseet ovat jo ensi kesässä. Kuvassa Jenny Nieminen (edessä vas.), Timo Tiilikka, Katja Junkkila, Niina Jalonen (takana vas.) ja Jaki Silvennoinen.
Maria Store

KPO järjesti Kokkolan Venetsialaiset ensimmäistä kertaa viime elokuussa.

Viime vuoden tapaan osa lavan edustasta on aidattu anniskelualueeksi ja osa anniskeluvapaaksi, jonne myös alle 18-vuotiaat voivat suunnata.

– Haluamme järjestää vastuullisen ja turvallisen tapahtuman, joten promillemittari on alaikäisille tarvittaessa portilla käytössä, selvittää Tiilikka.

Perjantai-illan ohjelma on suunnattu selkeästi nuoremmalle yleisölle, kun lavalle astelevat Gettomasa, Ege Zulu, Sexmane ja Etta. Lauantaina Tapahtumapuistossa esiintyvät Arttu Wiskari, Bess, Portion Boys, Ramses II ja Jannika B.

Tapahtuman alaikäraja on 13 vuotta, sitä nuoremmat pääsevät tapahtumaan vanhempien seurassa. 13-17-vuotiaille myydään tapahtumaan edullisempi nuorisolippu.

– Halvemmalla lipulla pyrimme houkuttelemaan ne aidan toisella puolella tapahtumasta nautiskelevatkin itse alueelle, Silvennoinen sanoo.

Venetsialaisiin odotetaan noin 8-10 000 kävijää. Lipunmyynti tapahtumiin alkaa joulukuun alussa.

Tiistaina myös muiden organisaatioiden järjestämät tapahtumat Provinssi ja Tuska tiedottavat ensi kesän ohjelmistosta.

//Uutista on päivitetty kello 9.14 ja 12.20.//

#

Kommentoi 1 Kommentti

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.