maanantai 30.1.2023 | 16:54
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Kokkola yllätti maakuntaviestissä – Juuso Haaralan hieno hiihto siivitti joukkueen menoa

Seppo Järvelä
Ke 18.1.2023 klo 10:20

Kokkolan maakuntaviestijoukkue hiihti toiseksi Kaustisella lauantaina hiihdetyssä Keski-Pohjanmaan maakuntaviestissä. Joukkueen suoritus oli todellinen yllätys jopa osalle joukkueen jäsenistäkin.

Viestin voittajaksi palasi Uusikaarlepyy, joka juhli viestivoittoa viimeksi vuonna 2016. Kolmanneksi sijoittui viime vuoden voittaja Kalajoki ja neljänneksi Kruunupyy.

Kokkolan viesti lähti liikkeelle hyvin heti alusta alkaen. Aloitusosuuden hiihtäjä Eerika Konu tuli kuuden kilometrin lenkiltä vaihtoon kolmantena 32 sekuntia kärjestä jäljessä. Osuuden nopeimmat olivat Kalajoen Iida Vuollet ja Uusikaarlepyyn Julia Häger.

Toisella miesten kuuden kilometrin osuudella Kokkolan viestiä vei Pekka Karppanen ja joukkue vaihtoi kolmantena. Eroa Kalajokeen oli vaihdossa 45 sekuntia.

Kolmannella 16-vuotiaiden tyttöjen kolmen kilometrin osuudella Lotta Järvinen nosti Kokkolan toiseksi Kalajoen jälkeen. Järvinen oli myös osuutensa nopein.

Neljännellä miesten perinteisen 12 kilometrin osuudella Kokkolan Juuso Haarala ajoi 29 sekuntia edellä lähteneen Kalajoen Jirka Ojan kiinni ja kasvatti eroa koko matkan ajan. Myös Uusikaarlepyy ohitti Kalajoen. Vaihdossa eroa oli kaksi minuuttia. Haarala oli ylivoimaisesti osuutensa nopein.

Viidennellä miesten vapaan hiihtotavan 12 kilometrin osuudella Uusikaarlepyyn Benjamin Sundqvist ohitti Kokkolan Timo Pikkaraisen ja kasvatti eron 43 sekuntiin. Kolmantena vaihtoi Kruunupyy, jonka viestinviejä August Högnabba oli osuutensa nopein.

Kuudennella naisten kolmen kilometrin osuudella kokenut viestinviejä Elina Mäkitalo piti Kokkolan toisena. Kalajoki ohitti Kruunupyyn ja vaihtoi kolmantena.

Seitsemännellä 16-vuotiaiden poikien kolmen kilometrin osuudella ei muutoksia kärkijoukkueiden osalta tullut. Uusikaarlepyyn Sander Wikblom oli osuutensa nopein ennen Kokkolan Santeri Kalliota.

Kuuden kilometrin ankkuriosuudelle lähdettäessä kärkijoukkueiden erot olivat niin selvät, että vain täydellinen epäonnistuminen voi muuttaa järjestystä. Uusikaarlepyyn Melker Wikblom toi joukkueensa voittajana maaliin ajassa 2.35.37,5.

Kokkolan ankkuri André Kurtén ylitti maalilinjan 2,5 minuuttia myöhemmin. Kalajoki jäi voittajasta vajaat neljä minuuttia.

Kokkolan kakkosjoukkue hiihti B-sarjassa kuudenneksi ja Kruunpyyn kakkosjoukkue yhdeksänneksi. Kokkolan yhdistelmäjoukkueet hiihtivät sijoille 17 ja 19.

#