maanantai 30.1.2023 | 17:40
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

TUTO toistamiseen vieraaksi – Turkulaisjoukkue on Hermeksen tapaan kärsinyt loukkaantumisista

Lasse Gran
Ke 18.1.2023 klo 12:30

Vuoden alku on tuloksellisesti mollivoittoinen ja kaksi tappiota oli tiistai-iltana alla. Oli pakkovoiton makua, kun Hermeksen vastustajaksi luisteli Mestiksen tehokkain hyökkäyskalusto. Keuruun Pallo tehtyjen maalien keskiarvo ennen illan ottelua oli sarjan paras, rapiat päälle neljä maalia ottelua kohti.

Vieraat tekaisivat ottelun ensimmäisen maalin, mutta siihen se melkein jäi ja Hermes iski viisi, eli reilusti yli ottelukohtaisen maalikeskiarvon.

Hermes oli jälleen se oma itsensä - yhtenäinen, energinen ja luisteluvoimainen. Keuruu puolestaan lauma yksilöitä ja maalivahti Juho Ahopelto selkeästi epävarmempi kuin Lukko-laina Juuso Helomaa Hermeksen tolppien välissä. Mainittakoon, että viime kaudella Hermeksessäkin käväissyt Veli-Matti Tiuraniemi tumpeloi pahasti, kun Hermes iski lähes kuolettavan 2–1 johtomaalin vain 12 sekuntia 1–1 tasoituksesta.

Hermes jatkoi toisessa ja kolmannessa erässä kahdella ylivoimamaalilla ja lopullisen niitin iski Hermeksen paidassa debytoinut laituri Eero Klintrup. 20-vuotias Klintrup ja toinen tuore Kärppä-laina Ales Cech pelaavat Kärppien U20-joukkueessa, jonka kausi on edustusjoukkueen tapaan ollut pettymys. Kärppien U20 tappelee viimeisistä play off-paikoista. Klintrup on Kärppien U20 joukkueessa neljänneksi tehokkain ja Cech sen johtavia puolustajia.

Kahden vierastappion jälkeen valmennus oli tehnyt pieniä muutoksia kentällisiin. Ykkösnyrkkin paikan otti Oskari Kalajanniska, joka iski tehot 1+1. Hermeksen lopuista osumista vastasivat Juha Rautiainen ja Janne Riihimäki.

Kahden ottelun viikkotahdilla jatketaan, kun Hermes ja TUTO tarjoavat perjantai-illan huumaa. Turkulaisjoukkue on Hermeksen tapaan kärsinyt loukkaantumisista, ja laituri Leevi Teissala on valanut paikan HIFK:n pelaavassa kokoonpanossa.

Miehiä on lainassa usealta suunnalta, mm. Olli Vanttaja. Pitkään loukkaantuneena ollut puolustaja Vanttaja on pelannut 81 liigaottelua. Myös tehokas slovenialaishyökkääjä Jure Povse Sportin organisaatiosta saatetaan nähdä Kokkolassa.

5.1. tammikuuta TUTO haki 4–2 tuloksella pisteet Kokkolasta. Revanssin paikka!

– Aika vähissä meidän jätkät tällä hetkellä. Toivottavasti saadaan pidemmällekin apuja, mutta se on Oulun päästäkin kiinni. Saadaan perjantaille puolustuspäähän jätkiä takaisin, mutta hyökkäyspää on isompi kysymysmerkki, totesi valmentaja Tuukka Poikonen.

”Aika vähissä meidän jätkät tällä hetkellä.

#