maanantai 30.1.2023 | 17:23
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Hannu Björkbacka antaa Teatteri Kokkola -arviossaan neljä teatterinaamiota Kuffenin revyylle: "KUF yhdistää vanhojen karisman nuorten hinkuun ja hurmaan"

Hannu Björkbacka
Ke 18.1.2023 klo 12:00

•Ettråstji

•Ohjaus Isa Lindgren-Backman

Ylevästä alevaan, subliimista shittiin, käy ihmisen tie – miksei revyyn käsikirjoittajankin. Ettråstji on kotipolttoinen ja sylinlämpöinen, tarttuvalla innolla esitetty runsaudensarvi jotain uutta, jotain vanhaa, jotain sinistä. Hassuttelussa on tilaa kauneudenkin kosketuksille, vaikkapa siinä, miten lavakoreografia asettelee esiintyjät ohikiitäviin näyttämökuviin.

KUF yhdistää vanhojen karisman nuorten hinkuun ja hurmaan. Uusin sukupolvi pitää yksilösuoritusten ohella kollektiivisen pintansa konkarien bravuurien rinnalla. Nuoret tuovat sketseihin mobiililaitteet, someromanssit ja KUF-popin. Sannan viisikko on kuvioissa, ja Kokkolan Stina: you got me on my knees!

Revyy on entistä esteettömämpi ummikoille. Tosin vain KUF keksii laittaa simultaanitulkkauksen esityksen loppuun! Lavastus venyy, puvustus pursuilee. Meta-tasollekin mennään ja kurkistetaan kulisseihin.

Ettråstjissa on kunnianhimoa ja vessahuumoria. Vapaamielisyys kukkii rivien väleissä, tilan antaminen toiselle ja erilaiselle. Revyy on roisein aikoihin, seksipositiivinen, mutta kiltti ja woke. Niin kuin kaikkien pitäisi olla muutenkin kuin vaalien alla. Alun pyöräilylaulu ja poikabändi ovat huippukohtia, mutta show on nousujohteinen ja hönkää riittää loppuun saakka. Fritz-Olle Slotte olisi ylpeä katraastaan. Ja Gigli myös.

#